Kulttuuri

Mitä tehdä kaverin kanssa? Listasimme 30 parasta ideaa

Pitäkää ystäväsi kanssa viini ja juusto -ilta, järjestäkää elokuvamaraton tai perustakaa lukupiiri! Listasimme parhaat ideat ystävän kanssa toteutettaviksi.

Ystävät ovat elämän suola. Toisinaan parasta on vain istua yön pikkutunneille asti ja parantaa maailmaa yhdessä, toisina päivinä taas on mukavaa kokea ystävän kanssa jotakin uutta. Listasimme parasta 30 ideaa, mitä tehdä kaverin kanssa.

Mitä tehdä kaverin kanssa? 

1. Käykää kahvilla. Mitä kahvilaa olette halunneet käydä testaamassa? Vierailkaa oman kotikaupungin kiinnostavassa kahvilassa tai teehuoneessa tai tehkää retki Suomen ihanimmaksi äänestettyyn kahvilaan.

2. Menkää laulamaan karaokea. Laulakaa duettona kappale, joka kuvaa teidän ystävyyttänne.

3. Lähtekää kylpylään tai uimahalliin. Pyydä ystävä mukaan vesijumppatunnille tai viettäkää rentouttava päivä porealtaassa istuskellen.

4. Kokeilkaa yhdessä jotakin uutta harrastusta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ilmajooga, jousiammunta tai keramiikan tekeminen?

Lue myös: Mitä tehdä, kun on tylsää? Yli 100 kohdan jättilistaus tarjoaa inspiraatiota ja ideoita

Mitä tehdä ystävän kanssa kotona? 

5. Tehkää aikakapseli. Sulkekaa laatikkoon esineitä ja asioita, jotka kertovat tästä hetkestä ja siitä, millainen maailma on juuri nyt. Kirjoittakaa laatikon päälle, saako sen avata vuoden, viiden vuoden vai 10 vuoden kuluttua ja laittakaa talteen varmaan paikkaan. 

6. Oppikaa toisiltanne. Onko ystäväsi hyvä koodaamaan, tekemään villasukat tai soittamaan kitaraa? Pyydä häntä opettamaan sinua! 

7. Tehkää unelmakartat. Leikatkaa lehdistä kuvia ja tekstejä, jotka muistuttavat teitä asioista, joista unelmoitte. Sommitelkaa leikkeleet paperille tai pahville. Esitelkää unelmakarttanne toisillenne. 

8. Kokeilkaa yhdessä uutta reseptiä. Mitä jos kokkaisitte makuja aasialaisesta keittiöstä tai tekisitte ihanaa italialaista pastaa?

9. Järjestäkää kauneusteemailta. Kokeilkaa erilaisia meikkityylejä yhdessä tai tehkää hemmotteleva ihonhoitorutiini. 

10. Kirjoittakaa yhdessä tarina. Kirjoittakaa paperille tai tietokoneelle vuorotellen 1–5 virkettä ja vaihtakaa kirjoittajaa. Kun kummankin vuoro on tullut viidesti, lukekaa tarina ääneen.

11. Pitäkää viini ja juusto -ilta. Valitkaa suosikkiviinejänne ja lempijuustojanne ja opetelkaa yhdistämään niitä makupareiksi. 

12. Tehkää 5 vuoden suunnitelmat. Missä näette itsenne viiden vuoden päästä? Missä haluaisitte asua, millaisia asioita elämässänne on silloin, mikä on muuttunut nykyhetkeen verrattuna? Kirjoittakaa ja piirtäkää omat visionne ja esitelkää ne toisillenne. 

13. Pelatkaa konsolipelejä. Mitä pelejä rakastitte lapsena? Esitelkää toisillenne lapsuuden suosikkivideopelinne ja viettäkää ilta pelaillen. 

14. Maalatkaa yhdessä taulu. Vaihtakaa taiteilijaa 5 minuutin välein. Kumpikin saa vuorotellen lisätä yhteiseen taideteokseen haluamansa elementit. 

15. Lukekaa toisillenne ääneen. Lausukaa runoja, lukekaa näytelmäkäsikirjoitus eläytyen tai valitkaa koukuttava romaani, jonka voitte lukea yhdessä.

16. Selatkaa vanhoja valokuvia. Kaivakaa valokuva-albumit esiin ja tutkikaa toistenne lapsuus- ja nuoruuskuvia. Jos olette tunteneet toisenne kauan, käykää läpi valokuvia, jotka on otettu yhteisistä hetkistänne. 

17. Tehkää cocktaileja. Miltä kuulostaisi Hugo-drinkki, sininen enkeli tai espressomartini?

18. Opetelkaa tekemään toisillenne kampauksia. Taipuvatko sormenne lettikampauksiin tai juhlavan nutturan tekoon?

19. Opetelkaa uusi lautapeli. Pelatkaa jotakin omasta hyllystä jo valmiiksi löytyvää peliä tai käykää lautapelikahvilassa tutustumassa uuteen peliin.

Mitä tehdä kaverin kanssa ulkona? 

20. Järjestäkää valokuvaussessio. Ottakaa toisistanne valokuvia kauniissa miljöössä tai ottakaa hauska kaverikuva, joka muistuttaa ystävyydestänne.

21. Lähtekää retkelle kansallispuistoon tai kansanpuistoon. Minkä luontokohteen haluaisit jakaa ystäväsi kanssa? Pakatkaa kahvit termariin ja makkarat mukaan, ja suunnatkaa nuotiopaikalle nauttimaan eväitä.  

22. Lähtekää uimaan. Onko mitään ihanampaa kuin päivä rannalla? Pakatkaa mukaan aikakauslehtiä, kirjoja, pientä evästä ja kaikkea muuta, mitä tarvitaan täydelliseen rantaretkeen. Jos on talvi, haastakaa toisenne pulahtamaan avantoon. 

23. Menkää melomaan. Vuokratkaa kanootti tai kajakki ja soutakaa tai melokaa saareen syömään eväitä.  

24. Lähtekää polkupyöräretkelle. Suunnitelkaa pyöräretki, joka vie kiinnostavaan kohteeseen. Voisitteko pyöräillä katsomaan kotieläinpihan lampaita tai luonnonpuiston kuohuvaa koskea?

25. Menkää piknikille lähipuistoon. Kiva päivä ulkona ei aina vaadi sitä, että lähdette kauas. Ottakaa viltti ja ihanat eväät mukaan ja istahtakaa lähipuistoon piknikille.

ystävät kahvilla
Mitä tehdä kaverin kanssa? Lähtekää testaamaan uusi, kiinnostava kahvila! © iStock

Mitä tehdä kaverin kanssa? Hauskat ja edulliset ideat 

26. Kierrelkää kirpputoreja. Mikä on ystäväsi lempikirpputori? Entä sinun? Vierailkaa molemmissa! Aina ei tarvitse ostaa mitään. Voitte vaikka etsiä molempien kirpputorien kamalimmat tai huvittavimmat esineet. Voitte myös tehdä retken johonkin Suomen parhaista kirpputoreista.

27. Pitäkää elokuvamaraton. Nauttikaa leffoista tai sarjoista yhdessä kotisohvalla. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta -leffamaraton tai vaikka Bridgertonin ensimmäisen tuotantokauden ahmiminen yhdeltä istumalta? 

28. Joogatkaa yhdessä. Jos sää on hyvä, lähtekää joogaamaan ulos puistoon. 

29. Piirtäkää väärällä kädellä. Määrätkää toisillenne aiheet ja kokeilkaa piirtää ne väärällä kädellä! Hulvaton aktiviteetti on myös hyvää aivotreeniä. 

30. Peskää ikkunat. Siivoaminen on hauskempaa yhdessä! Vielä hauskempaa ikkunoiden pesusta tulee, kun kokoatte soittolistan suosikkibiiseistänne ja pesette ikkunat Mimosa-drinkkejä siemaillen.

Lue myös: Nolojen kappaleiden levyraati, kuvajahti, ihmisbingo… – nämä täysin ilmaiset seurapelit ovat illanistujaisten piristys

Mitä tehdä kaveriporukan kanssa?

31. Pitäkää kaverikirppisilta. Kaivakaa vaatekaappienne kätköistä vaatteet, joita ette enää käytä ja kerääntykää yhteen. Voitte sopia, maksatteko toisillenne vaatteista vai saako jokainen napata mukaansa maksutta vaatteet, jotka omaan vaatekaappiin voisi sopia.

32. Järjestäkää levyraati. Jokainen valitsee yhden kappaleen yhteiselle soittolistalle. Kuunnelkaa biisit ja antakaa niille arvosanat. Lopuksi jokainen voi kertoa, miksi valitsi oman kappaleensa listalle. Paras biisi voittakoon! 

33. Perustakaa lukupiiri. Mistä kirjasta olisi ihana keskustella ystävien kanssa yhdessä? Valitkaa kiinnostava teos, lukekaa se ja jutelkaa kirjan herättämistä ajatuksista ja tunteista. Tehkää keskusteluhetkestä ikimuistoinen valmistamalla jokin kirjan innoittama herkku nautittavaksi juttelun lomassa.

34. Järjestäkää Elämäni biisi -ilta. Mitkä kappaleet ovat olleet teille tärkeitä elämän solmukohdissa? Valitkaa kukin yksi tärkeä kappale. Pelinjohtaja soittaa kappaleet esimerkiksi Spotifysta tai Youtubesta. Jokaisen kappaleen jälkeen arvuutellaan, kenen valitsema kappale voisi olla.  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä tehdä kaverin kanssa? Listasimme 30 parasta ideaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.