Aasialainen ruoka tuo auringon keittiöön

Aasialaisen keittiön herkut vievät kiehtovalle makumatkalle.

Alkukeitoksi tarjoiltava samettisen pehmeä thai-avokadokeitto saa thaisäväyksen kookoksesta ja limetistä.

Myös aasialaiset makupalat maistuvat alkuruokana. Fenkolinlehtiruodeista syntyy mainiot alkupalakupit, jotka täytetään mausteisella jauhelihaseoksella.

Japanilainen sushi muuntuu riisipaperin avulla thaimaalaiseksi. Thaisushit täytetään graavilohella, avokadolla ja retikalla ja tarjotaan yakitorikastikkeen kera.

Itämainen rapusalaatti on nopea ja helppo salaatti, joka saa aitoa aasialaista makua huolellisesti maustetusta kastikkeesta.

Pariloitu siika ja fenkoli-omenasalaatti on nopea kala-ateria. Raikas ja rapsakka fenkolisalaatti tuo keväistä makua pariloidun siikafileen seuraan.

Liha-noodelivokki on helppo ja hyvä arkiruoka. Laadukas liha kaipaa seurakseen vain vokattuja kasviksia ja riisi-nuudeleita.

Lue myös:
Aasialaisen keittiön mausteet
Aasialainen ruoka houkuttelee
Thaimaalaista ruokaa
Ruoka.fi: Vietnamilaiset possuleivät

Kuvat: Kristiina Kurronen

 

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialainen ruoka tuo auringon keittiöön

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X