Suhteet

Mitä tehdä treffeillä? Listasimme 28 ideaa, jotka auttavat ikimuistoisen päivän suunnittelussa – osa ideoista saattaa yllättää

Ideat treffeille hukassa? Listasimme perinteisiä ja yllättäviä vinkkejä unohtumattomille treffeille.

Suunnittelitpa treffejä uuden tai vanhan kumppanin kanssa, ideointi voi olla välillä turhauttavaa. Treffi-ideoita on onneksi joka paikka pullollaan. Näiden vinkkien avulla löydät varmasti molemmille mieluisaa tekemistä. Moni näistä ideoista ei ole välttämättä käynyt sinulla mielessäkään!

Perinteisiä treffi-ideoita

1. Perinteinen piknik: Rennompi vaihtoehto ravintolassa syömiselle on lähteä treffeille puistoon tai rannalle ja napata omat eväät mukaan.

2. Turistina omassa asuinkaupungissa: Aina ei ehdi lähteä kauas. Tehkää turistikierros ja kiertäkää asuinpaikkanne nähtävyyksiä ja ruokapaikkoja. Saatatte yllättyä positiivisesti.

3. Reissu lähikaupunkiin: Jos aikaa löytyy, tehkää retki läheiseen kaupunkiin. Vaihtoehtoisesti tehkää miniroadtrip: valitkaa kaksi tai kolme läheistä kaupunkia, jotka kierrätte yhden tai kahden päivän aikana.

4. Puhelinvapaa ilta: Puhelimet äänettömälle ja laatikkoon. Keskittykää toisiinne ja antakaa puhelimienne olla. Pelatkaa tai katsokaa vaikka elokuvaa ja herkutelkaa samalla.

5. Suunnitelkaa lomamatka: Ottakaa ilta vapaata ja suunnitelkaa yhdessä seuraava lomareissunne. Tämä voi olla yllättävän hauskaa.

6. Valitkaa toisillenne luettavaksi jokin kirja: Lähtekää yhdessä kirjakauppaan, divariin tai kirjastoon ja valitkaa toisillenne kirjat luettavaksi.

Lue myös: Suomen parhaan antikvariaatin valikoima on niin laaja, että sinne tehdään pyhiinvaellusmatkoja – listasimme lukijoidemme suosikkidivarit

7. Valmistakaa yhdessä kolmen ruokalajin illallinen: Panostakaa ruokiin ja kattaukseen. Voitte esimerkiksi valmistaa ruoat maasta, jonne haluaisitte yhdessä matkustaa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi italialainen, ranskalainen, aasialainen, kreikkalainen tai meksikolainen ruoka?

Treffi-ideoita kulttuurin ystäville

8. Kulttuuripäivä: Pitäkää kulttuuripäivä ja kiertäkää museoissa tai käykää taidenäyttelyssä. Vaikka ette ymmärtäisi taiteesta mitään, erikoislaatuinen taide voi herättää kiinnostavan keskustelun. 

9. Teatteriin, oopperaan tai balettiin: Esityksiä pyörii ympäri vuoden. Pukeutukaa parhaimpiinne ja lähtekää nauttimaan esityksestä. Kesäisin esityksiä järjestetään myös ulkona.

10. Elokuviin: Katsokaa elokuvatarjonta ja lähtekää yhdessä elokuviin. Mukavan bonuksen kokemukseen saa varaamalla liput Premium-saliin.

11. Keikalle: Te molemmat luultavasti pidätte samanlaisesta musiikista, ja vaikka ette pitäisikään, menkää yhdessä keikalle tai festareille viettämään ikimuistoinen päivä yhdessä.

12. Stand up -komiikkaa katsomaan: Monessa kaupungissa järjestetään nykyään stand up -komiikkaa isojen areenoiden lisäksi pienemmissä baareissa. Tämä olisi varmasti molempien nauruhermoja kutkutteleva kokemus.

Valokuva iloisesta pariskunnasta
© iStockphoto

13. Osallistukaa yhdessä kurssille: Monissa kaupungeissa järjestetään esimerkiksi tanssi- ja kokkauskursseja. Ottakaa kurssin jälkeen toisistanne mittaa oman elämänne huippukokkeina tai tanssahdelkaa kotona kuin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

14. Retki kasvitieteelliseen puutarhaan: Onko kaupungissanne kasvitieteellinen puutarha? Menkää tutkimaan trooppisia kasveja ja tuntemaan sademetsän kosteus. Talvella taas voitte suunnata talvipuutarhaan.

Treffi-ideat ulkoilusta nauttiville

15. Retki luonnossa: Retkeily on mukavaa ja helppoa. Tehkää päiväretki paikallisilla luontopoluilla. Pakatkaa mukaan vuodenajasta riippuen lämmintä vaatetta, hyvät kengät, juotavaa ja eväät.

Lue myös: Nämä 10 upeaa luontokohdetta haluat kokea! Retkeilyn asiantuntijat paljastavat Suomen salaiset helmet

16. Lajikokeilu kesällä: Frisbeegolf, melonta, rullaluistelu, sulkapallo, sup-lautailu, tennis, you name it! Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkästi, vain mielikuvitus on rajana!

17. Lajikokeilu talvella: Lähtekää luistelemaan, pulkkamäkeen, hiihtämään, laskettelemaan tai talviretkeilemään. Talvi on täynnä mahdollisuuksia ulkoaktiviteeteille. Lähtekää siis yhdessä uhmaamaan pakkasta ja pitäkää hauska talvipäivä ulkona.

18. Huvipisto: Ostakaa liput huvipuistoon ja nauttikaa huvipuistotunnelmasta ja makeasta hattarasta. Rannekkeen sijaan voitte ostaa myös kertalipun tai käydä ilmaislaitteissa. Jos kaupungissanne ei ole huvipuistoa, katsokaa saapuuko tivoli kesän aikana kaupunkiin. 

19. Menkää katsomaan eläimiä: Suunnatkaa eläintarhaan tai kotieläinpuistoon katsomaan suloisia eläimiä. Kotieläinpuistoissa eläimiä voi päästä myös silittelemään ja ruokkimaan.

Lue myös: Kiinnostaako maatilamatkailu? Listasimme 14 ihanaa kohdetta, joihin rakastut varmasti

20. Veneretki: Kaupungeissa, joissa on vesistö, on luultavasti myös veneretkiä. Osallistukaa saarihyppelylle tai menkää tutkimaan jotain lähisaarista.

21. Menkää poimimaan marjoja tai sieniä: Voitte täyttää pakastinta tai hakea luonnonantimia vain tarpeeseen. Leipokaa yhdessä mustikkapiirakka tai herkutelkaa marjoilla muilla tavoilla. Sienten poiminnassa kannattaa olla tarkkana ja ainakin toisen teistä tulisi olla kokenut sienestäjä.

Lue myös: Millainen on paras sieniveitsi? Kolme himosienestäjää kertoo, millainen terä ja suti hyvässä sieniveitsessä pitää olla

22. Bongatkaa mahdollisimman monta tähtikuviota: Menkää yöllä ulos ja yrittäkää bongata mahdollisimman monta eri tähtikuviota taivaalta. Montako tähtikuviota muistatte ja tunnistatte?

Treffi-ideoita heittäytymistä kaipaaville

23. Pikseli-virtuaalipuisto: Hypätkää yhdessä kokemaan arjen rajoja rikkovia virtuaalitodellisuuselämyksiä. 

24. Baariin, jossa on lautapelejä ja biljardipöytä: Haastakaa toisenne biljardiotteluun tai pelatkaa lautapelejä. Näillä aktiviteeteilla aika lentää kuin hujauksessa.

25. Pubivisa: Osallistukaa yhdessä pubivisaan läheisessä kuppilassa ja kilpailkaa tiiminä muita vastaan.

26. Karaokea laulamaan: Lähtekää laulamaan karaokea. Parasta tässä on se, että oikeasti laulutaidoilla ei ole väliä. Kaikki, jotka rakastavat laulaa, ovat tervetulleita karaokeen.

27. Kokeilkaa kirveenheittoa: Kirveenheitto on vähän niin kuin keilausta mutta ei kuitenkaan! Puukahvaista noin  800 gramman painoista kirvestä heitetään puiseen tauluun noin neljän metrin etäisyydeltä. Kirveenheiton parissa on mahdollisuus pelata myös erilaisia hauskoja pelejä.

28. Suunnatkaa pakohuonepeliin: Lähtekää testaamaan, miten yhteistyö sujuu. Teidät lukitaan huoneeseen ja teillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tienne ulos. Pärjätäksenne teidän pitää ratkoa arvoituksia, pulmia ja mysteerejä. Pakohuonepelit sopivat kaikille. Fyysistä voimaa ei käytetä, ainoastaan havainnointikykyjänne ja luovaa ajattelua.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä tehdä treffeillä? Listasimme 28 ideaa, jotka auttavat ikimuistoisen päivän suunnittelussa – osa ideoista saattaa yllättää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.