Tuleeko näihin lauseisiin pilkku vai ei? Tee testi ja katso, kuinka hyvä pilkuttaja olet!

Pilkun käyttö voi toisinaan tuottaa päänvaivaa. Tee nyt Kotilieden pilkkutesti ja testaa, miten hyvin osaat laittaa pilkut paikoilleen.

Että, jotta, koska, kun. Moni osaa alistuskonjunktiorimpsun ulkoa, niin tarmokkaasti sitä on koulussa aikanaan opeteltu. Pilkun jälkeen tulevat tietyt sanat tekevät pilkutuksen helpommaksi, mutta helppoa pilkun paikan löytäminen ei aina ole. Pieni pilkku voi välillä olla iso ongelma. Vai miten sinulta sujuu Kotilieden laatima pilkkutesti?

Lue myös: Jompi kumpi vai jompikumpi? Kirjoitetaanko nämä sanat yhteen vai erikseen? Testaa, kuinka hyvin tunnistat yhdyssanat

Kokosimme yhdeksän kysymystä, jotka haastavat pilkkutietämyksesi. Tuleeko ennen eikä-, niin- ja esimerkiksi-sanoja pilkku? Tee testi ja kokeile, kuinka sujuva pilkuttaja olet!

Lue myös: Kehottaa vai kehoittaa, viikoittain vai viikottain? Testaa, tiedätkö, tuleeko näihin sanoihin i-kirjain vai ei!

Pilkku vai ei? Tee Kotilieden pilkkutesti!


Lue myös: Meänkieli on sekoitus suomea ja ruotsia – ymmärrätkö sitä? Tee testi!

Haluatko lisää harjoituksia pilkkusäännöistä? Kotimaisten kielten keskuksen sivuilta löydät kaksi pilkkutestiä.

Lähteet: Kielitohtori.fi, Kielitoimistonohjepankki.fi, Kielikello.fi

Avainsanat

Keskustelu

Eikös 4. kohdassa ”testi” ole lauseiden yhteinen jäsen, jolloin pilkkua ei tule?

Melko haastava testi. Sain kaikki oikein ja lausunnon, että äidinkielenopettajani voisi olla saavutuksestani ylpeä. Tiedä häntä, mutta ihan kiva!

Kommentoi juttua: Tuleeko näihin lauseisiin pilkku vai ei? Tee testi ja katso, kuinka hyvä pilkuttaja olet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X