Helpot jouluruoat – Kotilieden ruokabloggaajien parhaat joulureseptit

Helpot joulureseptit hakusessa? Näyttävät joulutarjoilut voi valmistaa myös ilman suurempia voimainponnistuksia. Kokosimme yhteen Kotilieden ruokabloggaajien helpoimmat jouluruoat.

Kun haluat päästä jouluna helpolla mausta tinkimättä, ota kokeiluun elegantti sillipannacotta, isoäidin perinteisen ohjeen mukaan valmistettava sinappisilli sekä nerokas glögivispipuuro ja gluteeniton saaristolaisleipä. 

Lue myös: Rento ja trendikäs menu aikuisten pikkujouluihin – 7 helppoa ohjetta

Kuohuva glögidrinkki

Kulinarismia mahan täydeltä -blogin Hanna suosittelee kuplivaa glögiä perinteisen lämpimän glögin sijaan. 

Hurmaava tervetuliaisjuoma tai alkudrinkki sekoitetaan trendikkään Aperol spritz -drinkin ohjetta mukaillen kuivasta kuohuviinistä, soodavedestä sekä punaviiniglögistä.  

glögispritzer

Kokeile glögispritzeriä myös vaa­leasta glögistä.

Ohje: Glögispritzer

Saaristolaisleipä jokaiseen ruokavalioon

Saran kotikolo -blogissa leivotaan gluteenittomasti ja ilman maitotuotteita sekä lisättyä valkoista sokeria. Tällä kertaa Saran taitavissa käsissä on valmistunut joulun ruokapöydässä ihastusta herättävä saaristolaisleipä. 

Saaristolaisleipä on gluteeniton, maidoton sekä kananmunaton, joten leipä sopii myös vegaaniseen ruokapöytään. Makeutukseen käytetään vaahterasiirappia ja mausteeksi ripaus raakakaakaojauhetta, jotka tuovat leipään yllättävän, mutta herkullisen makuvivahteen.

gluteeniton saaristolaisleipä

Gluteeniton saaristolaisleipä säilyy useita päiviä mehevän kosteana, joten se on myös täydellinen ruokalahja.

Ohje: Gluteeniton saaristolaisleipä

Perinteiset sinappisilakat

Joulun kalapöytä on monelle jouluaterian kohokohta. Isoäidin sinappisilakoiden ohje on peräisin Skidisti gurmeeta -blogin Hannan isoäidin vanhasta reseptikirjasta. 

Sinappisilakat voi valmistaa tuoreista silakkafileistä tai valmiiksi puhdistetuista suolasilakoista ja niiden valmistus on ihanan helppoa. Sinapista, etikasta, öljystä vedestä sekä mausteista sekoitettu kastike kaadetaan lasipurkkiin asetettujen silakkafileiden päälle, minkä jälkeen kalat saavat marinoitua pari päivää jääkaapissa ennen tarjoilua.

isoäidin sinappisilakat

Isoäidin sinappisilakat maistuvat perunoiden tai voileivän päällä.

Ohje: Isoäidin sinappisilakat

Elegantti sillipannacotta

Joulusillien ei aina tarvitse olla perinteisiä sinappi- ja etikkamarinoituja sillifileitä. Kuohukermasta sekä kermaviilistä valmistettava, liivatteella hyydytettävä sillipannacotta on hienostunut tapa tarjoilla kalapöy­dän herkkuja eri­laisella tavalla.

Sillipannacotta on vanha ohje, jonka Himahella-ruokablogia pitävä Tiina on aikoinaan saanut kollegaltaan, eräältä ruoka­toimittajalta. Elegantti alkuruoka valmistetaan jo edellisenä päivänä hyytymään jääkaappiin, josta se on näppärä nostaa tarjolle juuri ennen h-hetkeä.

Ailan sillipannacotta

Sillipannacottan koristeeksi sopivat mäti, punasipuli ja tuore tilli.

Ohje: Ailan sillipannacotta

Ihastuttava glögivispipuuro

Kuinka nerokasta ja ihanan helppoa! Tämä ihastuttava idea on peräisin Piparkakkutalon akka -blogia pitävältä Minnalta. Näyttävä joulupöy­dän puuro on tehty vispipuurotyyliin. Marjat on jätetty koristeluun, ja itse puurossa on vain mannaryynejä ja glö­giä. Voiko tämän hel­pommalla valmistaa joulun jälkiruokaa? 

glögivispipuuro

Glögivispipuuron kruununa on kanelilla maustettua kermavaahtoa ja puolukkasokeria

Ohje: Glögivispipuuro

Jouluiset marengit

Kaakao kermavaahdolla -blogissa herkutellaan joulun aikaan piparin ja suklaan makuisilla marengeilla. Rapeaksi paahtuneiden marenkien pohjat dipataan ensin sulaan suklaaseen ja lopuksi murustettuihin piparkakkuihin.

Reseptissä parasta on paitsi maku, myös se, että marengit voi tehdä valmiiksi vaikka viikkoja etukäteen. Jos haluat päästä vieläkin helpom­malla, kaupoissa myydään laaduk­kaita marenkeja valmiina. Silloin herkun valmistus vie vain muutaman minuutin.

pipari-suklaamarengit

Jos haluat herkutella ilman gluteenia, käytä marenkien koristeluun gluteenittomia pipar­kakkuja tai jätä piparkakku­muru kokonaan pois.

Ohje: Pipari-suklaamarengit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helpot jouluruoat – Kotilieden ruokabloggaajien parhaat joulureseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X