Tässä reseptissä parasta on se, että marengit voi tehdä valmiiksi vaikka viikkoja etukäteen. Jos haluat päästä vieläkin helpommalla, kaupoissa myydään laadukkaita marenkeja valmiina. Silloin herkun valmistus vie vain muutaman minuutin.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
75 annosta
Ainekset
Pipari-suklaamarengit:
6
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 tl
perunajauhoja
Koristeeksi pohjaan:
200 g
suklaata
200 g
piparkakkuja
Valmistusohje
1. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Tämä vie aikaa noin 5–8 minuuttia.
2. Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa liikaa. Ainoastaan sen verran, että massa on tasaista.
3. Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota marengit pellille leivinpa perin päälle. Määrästä tulee kolme pellillistä. Kypsennä kaikki kolme pellillistä kerralla kiertoilmauunissa 100 asteessa tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa. Jäähdytä marengit kunnolla ennen koristelua. Koristele esimerkiksi seuraavana päivänä.
4. Murskaa piparkakut pieneksi muruksi ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa marengin pohja sulatettuun suklaaseen ja paina sen jälkeen kevyesti lautaselle, jossa on piparkakkumurua. Asettele marengit leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pipari-suklaamarengit