Reseptit
yli 60 min
75

Pipari-suklaamarengit

Tässä reseptissä parasta on se, että marengit voi tehdä valmiiksi vaikka viikkoja etukäteen. Jos haluat päästä vieläkin helpommalla, kaupoissa myydään laaduk­kaita marenkeja valmiina. Silloin herkun valmistus vie vain muutaman minuutin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pipari-suklaamarengit:

6 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl perunajauhoja

Koristeeksi pohjaan:

200 g suklaata
200 g piparkakkuja

Valmistusohje

1. Vaahdota valkuaiset ja sokeri ko­vaksi vaahdoksi. Tämä vie aikaa noin 5–8 minuuttia.

2. Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa liikaa. Ainoastaan sen verran, että massa on tasaista.

3. Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota marengit pellille leivinpa­ perin päälle. Määrästä tulee kolme pellillistä. Kypsennä kaikki kolme pel­lillistä kerralla kiertoilmauunissa 100 asteessa tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa. Jäähdytä marengit kunnolla ennen koristelua. Koristele esimerkiksi seu­raavana päivänä.

4. Murskaa piparkakut pieneksi mu­ruksi ja sulata suklaa mikrossa tai ve­sihauteessa. Dippaa marengin pohja sulatettuun suklaaseen ja paina sen jälkeen kevyesti lautaselle, jossa on piparkakkumurua. Asettele marengit leivinpaperin päälle ja anna suklaan jähmettyä.

Ohje: Kaakao kermavaahdolla

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/18.

Marenkiherkkuja jouluun:

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

Sekahedelmäkiisseli ja poltettua marenkia

pähkinäinen marenkitorttu

Pähkinäinen marenkitorttu

Anna.fi: Suklaa-marengit

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pipari-suklaamarengit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X