9 ihanaa ja edullista ideaa ystävänpäivälahjaksi

9 ideaa ystävänpäivälahjaksi – nämä lahjat tuovat hyvän mielen eivätkä vaadi paksua lompakkoa

Hyvä ystävänpäivälahja yllättää iloisesti. Keräsimme yhdeksän ideaa, joilla voit ilahduttaa ystävää. Eivätkä nämä lahjat vaadi paksua lompakkoa!

1. Vuohi, puuntaimen tai lahjoitus kehitysmaahan

Hanki eettinen ja ekologinen hyvänmielen lahja, joka ilahduttaa ystävää ja auttaa kehitysmaiden ihmisiä.

Lahjan, esimerkiksi puuntaimen, koulupuvun tai vuohen, voit ostaa esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun, Unicefin, Punaisen Ristin tai muiden hyväntekeväisyysjärjestjen kautta.

2. Lahjakortti helpottamaan arkea

Anna ystävälle lahjakortti, joka helpottaa arjen askareita. Lahja voi olla vaikkapa lasten- ja kodinhoitoapua: lasten kyydittämistä harrastuksiin, mattojen ja ikkunoiden pesua, lupaus osallistua tulevaan remonttiin, haravoida piha tai vaihtaa renkaat.

3. Yhdessä tekemistä ja harrastamista

Yllätä ystävä yhteisellä harrastuksella. Anna lahjaksi aikaasi ja jokin ystävää kiinnostava kurssi, uuteen liikuntaharrastukseen kannustava pelivuoro tai kuntokeskuksen jäsenyys.

Lue myös: Aikuisenakin voi opetella urheilulajin – poimi vinkit uusiin harrastuksiin

4. Kauneudenhoitotuokio tai hemmottelulahja

Muista kaveria kauneudenhoitotuokiolla. Hemmotteluhetken toteuttaminen ei vaadi paljon – tarvikkeet löytyvät kotoa.

Jalkojen ja käsien ihoa voi kuoria hunaja-sokeri-seoksella ja kosteuttaa oliiviöljyllä.

Kasvojen ihon hellimiseen ja virkistämiseen sopii luonnonjogurtti ja kauraleseet, hiustenhoitoon vesi, johon on lisätty muutama tippa etikkaa.

Lue myös: Tee itse jalkakylpysuola ihanaksi hemmottelulahjaksi

5. Yrttejä ruoanlaittajalle

Intohimoiselle ruoanlaittajalle persoonallinen ja samaan aikaan käytännöllinen lahjaidea on yrtit.

Kokoa kaupasta ostamasi tai itse kasvattamasi ja onnistuneesti lisävalon ja -kosteuden turvin talvehtineet yrtit komeaksi rivistöksi vanhaan puiseen viinilaatikkoon.

6. Oma kukkapenkki tai pala kasvimaata

Kerrostalossa asuvalle ja omasta pihasta ja puutarhasta haaveilevalle viherpeukalolle voi tarjota ”ensiavuksi” palasen oman kotipihan tai siirtolapuutarhan kukkapenkkiä tai mansikkamaata.

7. Hyötytavaroita, joita et enää itse tarvitse

Anna hyvän kiertää ja lahjoita ystävälle itsellesi tarpeettomaksi käyneitä mutta hyväkuntoisia ja hyödyllisiä tavaroita ja tarvikkeita: leluja, lastenvaatteita, työkaluja, aikakauslehtien vuosikertoja ja huonekaluja.

Ne ovat mainioita lahjoja etenkin, jos ystävä arvostaa ekologisuutta ja pyrkii siihen aktiivisesti omilla kulutusvalinnoillaan.

8. Muistoja kauniisti tarjottuna

Ilahduta ystävää mukavin muistoin. Kokoa vanhoja valokuvia, kirjeitä ja muita menneestä muistuttavia yksityiskohtia sievään rasiaan tai kankaiseen pussukkaan.

Vaihtoehtoisesti voit toteuttaa idean sähköisenä. Tee tietokoneelle ladatuista tai skannatuista kuvista ja kirjoittamistasi tekstipätkistä esitys tai valokuvakirja.

9. Itsetehtyjä herkkuja

Itsetehdyt herkut otetaan aina vastaan ilolla. Jos viime vuonna leivoit ystävälle, keitä ja purkita tänä vuonna marmeladia, tee itse makeisia tai anna ystävälle aromikasta kahvia, jonka olet itse jauhanut kahvinpavuista kahvimyllyllä.

Lue myös: Ystävänpäivän suklainen ruokalahja: nappaa tästä ideat

Avainsanat

Keskustelu

aion antaa miehelleni ystävänpäivälahjaksi kortin,johon tulee 10 kohdan lista:
1. brunch jonain sunnuntaina
2. teatteri-ilta
3. omatekoinen hieronta
4. yhdessä elokuviin-kortti
5. lapsenlapsen vahti-ilta yhdessä
6. videoilta kotona
7. vaellus yhdess
8.

No nää taitaa olla iha aikuisten vinkkejä mut jos jokkut nuoret esim 13-16 vuotiaat miettivät mitä ostaa lahjaksi ystävänpäivänä niin mulla ois pari vinkkii myös (:
1.lahjakortti jonnekkin liikkeeseen.
2. menkää leffaan, sinä tietty maksat lipun
3.osta ystävä-muki , mukin sisäpuolella on ystävä runo.
4. jonkinlainen ihana karkkikori jossa olisi vie jonkinlainen kortti missä lukee kuinka kiitollinen olet kun kaveri on sinun kaverisi.

Itse ostin kerran kaverilleni ystävä-kortin ja sinne karkkia ja ison sydän tikkarin jossa luki friend. Toivottavasti tästä oli apua(:!

Ystävänpäivä ei saa olla mikään pakkolahja -päivä. Yhteinen tapaaminen – kahvihetki tai ulkoilulenkki – riittää ja/tai postikortti, jossa ei tarvita ylimaallisia ylisanoja. Hyvä on myös muistaminen s-postissa. Ostaminen ei ole mitään ystävyyttä, tai ainakaan en itse halua mitään. Mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä enemmän tavaraa – suurta ja pientä – on kotona, vaikka olisikin karsinut välillä.

Kommentoi juttua: 9 ideaa ystävänpäivälahjaksi – nämä lahjat tuovat hyvän mielen eivätkä vaadi paksua lompakkoa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X