Askartelu

Bling-blingiä! Tällaisena et ole perinteistä kevätkukkaa ennen nähnyt – näin teet dipatut tulppaanit 

Dipatut tulppaanit ovat sesongin sähäkimmät koristeet. Koristele koko kimppu tai vain muutama kukka tällä helpolla ohjeella.

Kuin Margarita-drinkki suolareunuksella mutta kukka ja paljeteilla! Kimaltavat koristeet tuovat perinteiseen tulppaaniin uuden twistin. Dipatut tulppaanit syntyvät vaivattomasti ja nopeasti, tarvikkeitakin tarvitset vain muutamia.

Miksi sotkea kaunis kukka, voi joku ajatella, eikä jokaiseen villitykseen ole tietenkään pakko lähteä mukaan. Ohje sopii vaihtelunhaluiselle, joka kaipaa elämäänsä pientä välkettä. Lisäksi koristelluista kukista saa loistavan keskusteluaiheen juhlapöytään.

Tulppaani on parhaimmillaan pari päivää askartelun jälkeen, sitten terälehtien päät alkavat painua hieman. Askartelu ei kuitenkaan lyhennä tulppaanin varsinaista elinikää, eikä roskaa kovin paljoa tavallista enempää, kun leikkaat lakastuneesta tulppaanista terälehtien päät paljetteineen sekajätteeseen. Loput tulppaanista voi laittaa biojätteeseen tavalliseen tapaan. Muovisten paljettien tilalla voi kokeilla myös ekologista vaihtoehtoa ja kaunistaa kukkaset nonparelleilla.

kaksi paljeteilla koristeltua kukkaa
Dipatut tulppaanit ovat loistava keskusteluaihe juhlapöydässä.

Malta odottaa, että tulppaanit avautuvat

Nupuillaan olevat tulppaanit voi toki myös dipata, mutta ota huomioon, että nuppu ei välttämättä pääse askartelun jälkeen avautumaan kunnolla. Nuppu voi liiman takia pullistua tai avautua vain osittain.

Tulppaanien avautumisaika vaihtelee. Se riippuu muun muassa siitä, kuinka nupuillaan kukat ovat kaupassa ja kuinka lämpimässä kimppua pidetään kotona sekä kuinka usein vesi vaihdetaan. Tämän ohjeen kukat olivat viisi päivää maljakossa ennen askartelua.

Lue myös: Miten tulppaanit saa säilymään kauniina pitkään? Kiinnitä huomiota kimpun valintaan jo kaupassa

dipatut tulppaanit maljakossa
Tulppaanien koristelu paljeteilla ei lyhennä kukkien elinikää.

Tulppaanien koristeluun tarvitset

Lue myös: Tulppaanihieronta tekee tavallisista tulppaaneista aivan uudennäköisiä – katso videolta, miten helposti taivutat ja avaat tulppaanit

Tee dipatut tulppaanit näin

  1. Levitä liima voipaperin tai muun alustan päälle. Kaada paljetteja toisen voipaperipalan päälle. Varo, etteivät paljetit leviä.
  2. Kasta tulppaanin terälehtien päät varovasti liimaan.
  3. Dippaa terälehtien päät paljetteihin.

Katso videolta, miten dipatut tulppaanit syntyvät

Juttua muokattu 8.4.2022: Lisätty tieto terälehtien painumisesta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Bling-blingiä! Tällaisena et ole perinteistä kevätkukkaa ennen nähnyt – näin teet dipatut tulppaanit 

Sinun täytyy kommentoidaksesi.