Silkin pesu vaihe vaiheelta – näin pidät huolta herkistä silkkivaatteista ja -asusteista

Silkki on herkkä materiaali, ja silkkivaatteet tarvitsevat huolellista hoitoa, jotta ne säilyvät hyvinä. Katso, miten silkin pesu tehdään vaihe vaiheelta.

Silkki on herkkä luonnonkuitu, joka tuntuu miellyttävältä iholla. Se myös sitoo kosteutta ja eristää hyvin lämpöä. Silkin pesu on tarkkaa puuhaa, jotta vaatteet ja asusteet pysyvät hyvinä ja säilyttävät mainiot ominaisuutensa.

Lue myös: Tarkista pesumerkinnät, ennen kuin peset vaatteesi – tätä pesumerkit tarkoittavat

Silkistä saa näyttäviä juhlavaatteita ja miellyttäviä alusasuja sekä kauniita asusteita, jotka pysyvät oikein hoidettuna kauniina ja käyttökelpoisina pitkään.

Silkki on herkkä materiaali, jonka hoidossa kannattaa olla tarkkana

Silkkivaatteet tarvitsevat erityisen huolellista hoitoa, jotta ne säilyttävät pehmeytensä ja muotonsa.

Silkki kestää huonosti hikeä ja parfyymejä. Värjättynä se myös päästää herkästi väriä. Käytön jälkeen silkki tuuletetaan ja pestään tarvittaessa.

Noudata aina silkkivaatteessa olevaa pesuohjetta. Jotkin silkkilaadut eivät kestä vesipesua vaan ne täytyy pestä kemiallisesti pesulassa. Tuuleta silkkivaatteet käytön jälkeen ja säilytä ne ilmavasti kuivassa paikassa.

Lue myös Anna.fi:stä: Silkkinen tyynyliina ja 3 muuta helppoa tapaa parantaa hiusten hyvinvointia yöllä

Silkin pesu vaihe vaiheelta

Valitse silkille tarkoitettu hienopesuaine.  Älä käytä valkaisuaineita äläkä liota silkkiä. Pese silkkivaatteet ja asusteet mieluiten käsin. Jos vaate kestää konepesua, valitse hellävarainen silkinpesuohjelma.

Käsin pestäessä valmista ensin pesuaineliuos väljään ja haaleaan veteen. Silkki ei kestä kuumaa vettä.  Upota vaate veteen ja puristele sitä hellävaraisesti. Älä väännä tai venytä. Huuhtele runsaassa, haaleassa vedessä useaan kertaan.

Silkki kestää kevyen linkouksen. Kuivata silkkivaate aina ilmavasti tasolla, ei auringonvalossa tai kuivausrummussa.

Silkki siliää helposti. Silitä raudan miedoimmalla lämmöllä kankaan nurjalta puolelta. Älä suihkuta silkille vettä, koska se jättää siihen jälkiä.

Avainsanat

Keskustelu

Kiinassa matkustaessani kävin myös silkkikutomossa ostamassa itselleni silkkiä Siellä kerrottiin, että paras tapa pestä silkkiä on shampoolla (hajuton) eikä hienopesuaineella.Olen tehnyt niin, eikä silkkivaatteistani ole lähtenyt väri eikä kiilto.
Kiinalaiset eivät pese kovin usein silkkiiä. Pesu kerran vuodessa esim. silkkilakanoille, mutta tuulettavat sitäkin useammin. En kylläkään itse ole noudattanut viimeiksi mainittua ohjetta. 🙂

Kommentoi juttua: Silkin pesu vaihe vaiheelta – näin pidät huolta herkistä silkkivaatteista ja -asusteista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X