kissa leikkii naisen olalla

16 asiaa, jotka vain kissaihminen ymmärtää – tunnistatko itsesi?

Pelkkä ajatus agilitysta saa kissanomistajan purskahtamaan nauruun. Lemmikin nirsous taas saa hänet toisinaan epätoivon partaalle. Listasimme 15 hauskaa, ärsyttävää ja outoa asiaa, jotka jokainen kissaihminen ymmärtää.

1. Vaatteistasi näkee, että olet kissaihminen

Samoin sohvastasi, lakanoistasi ja matoistasi, jotka ovat täynnä karvoja. Mustan sametin sijaan suosit vaaleita ja liukkaita kankaita.

2. Et säikähdä verinaarmuja

Kun näet ihmisen, jonka kädet ja kaula ovat raapaleilla, et mieti, onko hän ollut tappelussa. Sen sijaan pohdit, millainen kissa hänellä on.

3. Ovien ja kaappien lukitseminen on turhaa

Kissa keksii kyllä keinot, jos oven takana on jotain kiinnostavaa. Tuttavasi pyörittelevät silmiään, kun kerrot, että muovipussiin ja teippiin pakattuja katkarapuja on turha piilottaa pakastimeen. Ollessaan kohteliaalla tuulella kissa onneksi sulkee myös ovet perässään.

4. Teksteissäsi on nä;pä_lyvihreitä

Pienet jalat tepsuttavat vähän väliä näppäimistön poikki. Kannettavan tietokoneen kanssa sohvalla työskentely on tuhoon tuomittu yritys, sillä läppäri lämmittää sylisi mukavaksi päiväunipaikaksi.

kissa istuu sylissä

5. Mihin tahansa voi tehdä pesän

Muropaketti, pyykkikori, patterinväli, hattuhylly, ikkunalauta, sohvanalunen. Mitä ahtaampi ja hankalampi paikka, sitä hauskempaa siellä on makoilla ja tarkkailla maailman menoa.

6. Pienikin kissa voi vallata koko sängyn

Mitä suurempi vuode, sen nautinnollisemmin kissa levittäytyy. Ai missä on ihmisen paikka? No, jossain siellä reunalla. Psst: voisit muuten mennä sohvalle nukkumaan, että minulla olisi enemmän tilaa.

7. Myös omistajan kasvoilla on mukava makoilla

Tällöin sinun kannattaa hengittää varovasti tai olla mieluiten hengittämättä, ettet häiritse valtiasta.

8. Päivällä nukutaan ja yöllä leikitään

Kun ihmiset menevät yöpuulle, on mainio hetki aloittaa äänekäs säntäily ja hyppiminen olohuoneessa. Päiväaika taas on varattu laiskotteluun tai epäluuloiseen lymyilyyn ahtaissa koloissa.

9. Kissan mieli ailahtelee kuin kesäsää

Selälleen heittäytynyt kissa voi kaivata hellimistä. Todennäköisyys siihen, että hän haluaa hyökätä kätesi kimppuun, on kuitenkin yhtä suuri. Vaikka olisit tuntenut kissasi vuosikaudet, et voi koskaan olla täysin varma, mistä suunnasta tänään tuulee.

kissa nuolee sormea

10. Kissat ovat eläinmaailman älykköjä…

Kissa selvittää tiensä niin herkkukaapille kuin omistajansa mielen syövereihin. Se tuntuu aistivan, tarvitsetko piristävää leikkiä vaan lohduttavaa kehräystä.

11. …ja hölmöläisiä

Mitä järkeä on kiivetä verhotangon päälle, jos et uskalla tulla sieltä alas? Miksi oi miksi tungit pääsi talouspaperirullan sisälle.

12. Ken leikin aloittaa, se leikin kestäköön

Sinun ei kannata edes vilkaista kissan lelukoppaa, ellet jaksa heilutella höyhenillä koristeltua keppiä koko loppupäivää. Jos lopetat leikin liian ajoissa, tunnet kissan loukkaantumisen kirjaimellisesti nahoissasi.

13. Kissan kosto on hirmuinen

Tämän lemmikin herkkää mieltä ei kannata järkyttää, sillä loukattu kissa kostaa luovalla ja pirullisella tavalla. Mitäs tykkäisit, jos kaivaisin perennat maasta tai pissaisin nahkakengillesi.

14. Voit puhua loputtomasti oksentelusta

Jokaisella kissaihmisellä on näkemyksiä ja niksejä aiheesta ”turkin nuoleminen ja karvapallojen oksentelu”. Miten nuolemista voi vähentää? Kuinka monta mattoa sinun kissasi on pilannut? Miten sen hajun saa pois? Siis eikö tämä muka kiinnosta kaikkia?

15. Et ymmärrä lenkkeilyä ja agilitya

Moni kissaihminen on ulkoiluttanut lemmikkiään valjaissa yhden kerran: ensimmäisen ja viimeisen. Pelkkä ajatuskin kissa-agilitysta, pentukoulusta tai tottelevaisisista palveluskissoista saa sinut tikahtumaan nauruun.

16. Kukaan ei kiinny sinuun kuten kissa

Sanotaan, että omistaja ei valitse kissaansa, vaan kissa valitse omistajansa. Vaikka kissa viihtyy itsekseen, se kiintyy syvästi hoivaajaansa ja kotiinsa. Vaikka kissasi olisi välillä oikukas, nirso ja outo, suhteessanne on kyse sielujen sympatiasta.

Lähteet: Buzzfeed, Kissakas

kissa makaa sylissä

Lue myös nämä jutut:

Tunnistatko? Nämä 15 asiaa vain koiraihminen ymmärtää

Testaa mikä lemmikki sopii sinulle ja lue lisää lemmikeistä:

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta? Lue eläinten omistajien erilaisista piirteistä

Tällaista on elämä lemmikkipossun kanssa: ”Urho käy kanssani töissä”

Tero Kaino, 38: ”Wanda-koira pelasti masennukselta”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 16 asiaa, jotka vain kissaihminen ymmärtää – tunnistatko itsesi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X