Lemmikit

12 asiaa, jotka vain kissaihminen ymmärtää – tunnistatko itsesi?

Jokainen kissaihminen tietää, että kissat ovat maailman hienoimpia eläimiä. Sen lisäksi kissaihminen tietää ainakin 12 muuta asiaa, jotka muiden voi olla vaikea tajuta. Lue leikkimielinen listauksemme!

1. Vaatteistasi näkee, että olet kissaihminen

Samoin sohvastasi, lakanoistasi ja matoistasi, jotka ovat täynnä karvoja. Mustan sametin sijaan suosit vaaleita ja liukkaita kankaita.

2. Ovien ja kaappien lukitseminen on turhaa

Kissa keksii kyllä keinot, jos oven takana on jotain kiinnostavaa. Tuttavasi pyörittelevät silmiään, kun kerrot, että muovipussiin ja teippiin pakattuja katkarapuja on turha piilottaa pakastimeen. Ollessaan kohteliaalla tuulella kissa onneksi sulkee myös ovet perässään.

3. Teksteissäsi on nä;pä_lyvihreitä

Pienet jalat tepsuttavat vähän väliä näppäimistön poikki. Kannettavan tietokoneen kanssa sohvalla työskentely on tuhoon tuomittu yritys, sillä läppäri lämmittää sylisi mukavaksi päiväunipaikaksi.

kissa istuu sylissä

4. Mihin tahansa voi tehdä pesän

Muropaketti, pyykkikori, patterinväli, hattuhylly, ikkunalauta, sohvanalunen. Mitä ahtaampi ja hankalampi paikka, sitä hauskempaa siellä on makoilla ja tarkkailla maailman menoa.

5. Pienikin kissa voi vallata koko sängyn

Mitä suurempi vuode, sen nautinnollisemmin kissa levittäytyy. Ai missä on ihmisen paikka? No, jossain siellä reunalla. Psst! Voisit muuten mennä sohvalle nukkumaan, että minulla olisi enemmän tilaa.

6. Myös omistajan kasvoilla on mukava makoilla

Tällöin sinun kannattaa hengittää varovasti tai olla mieluiten hengittämättä, ettet häiritse valtiasta.

7. Päivällä nukutaan ja yöllä leikitään

Kun ihmiset menevät yöpuulle, on mainio hetki aloittaa äänekäs säntäily ja hyppiminen olohuoneessa. Päiväaika taas on varattu laiskotteluun tai epäluuloiseen lymyilyyn ahtaissa koloissa.

kissa nuolee sormea

8. Kissat ovat eläinmaailman älykköjä…

Kissa selvittää tiensä niin herkkukaapille kuin omistajansa mielen syövereihin. Se tuntuu aistivan, tarvitsetko piristävää leikkiä vaan lohduttavaa kehräystä.

9. …ja hölmöläisiä

Mitä järkeä on kiivetä verhotangon päälle, jos et uskalla tulla sieltä alas? Miksi oi miksi tungit pääsi talouspaperirullan sisälle?

10. Ken leikin aloittaa, se leikin kestäköön

Sinun ei kannata edes vilkaista kissan lelukoppaa, ellet jaksa heilutella höyhenillä koristeltua keppiä koko loppupäivää. Jos lopetat leikin liian ajoissa, tunnet kissan loukkaantumisen kirjaimellisesti nahoissasi.

11. Voit puhua loputtomasti oksentelusta

Jokaisella kissaihmisellä on näkemyksiä ja niksejä aiheesta ”turkin nuoleminen ja karvapallojen oksentelu”. Miten nuolemista voi vähentää? Kuinka monta mattoa sinun kissasi on pilannut? Miten sen hajun saa pois? Siis eikö tämä muka kiinnosta kaikkia?

12. Kukaan ei kiinny sinuun kuten kissa

Sanotaan, että omistaja ei valitse kissaansa, vaan kissa valitse omistajansa. Vaikka kissa viihtyy itsekseen, se kiintyy syvästi hoivaajaansa ja kotiinsa. Vaikka kissasi olisi välillä oikukas, nirso ja outo, suhteessanne on kyse sielujen sympatiasta.

Lähteet: Buzzfeed, Kissakas

kissa makaa sylissä

Juttua muokattu 13.10.2021: Poistettu neljä kohtaa listauksesta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 12 asiaa, jotka vain kissaihminen ymmärtää – tunnistatko itsesi?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.