Sisustus

Joulukuusenkoristeet oksille ja latvaan – 9 vinkkiä kuusen koristeluun

Suomessa hankitaan noin 1,5 miljoonaa joulukuusta joka vuosi, ja suurin osa niistä saa oksilleen kauniit koristeet. Millaiset joulukuusenkoristeet teidän kuusenne saa tänä vuonna?

Kun joulu saapuu, kotiin saapuu myös joulukuusi. Luotit sitten aidon kuusen huumaavaan tuoksuun tai tekokuuseen, joka ei aiheuta allergioita, joulukuusenkoristeet viimeistelevät kuusen kuin kuusen. Tänä vuonna voit kuitenkin unohtaa kaupan koristeet ja loihtia persoonallisemmat koristeet omin käsin.

Lue lisää: Vuokraa kuusi, joka joulun jälkeen palaa pellolle kasvamaan – helsinkiläismiehen vuokrakuuset nousivat joulun hitiksi

Kokosimme yhteen ideoita, joiden avulla joulukuusi saa arvoisensa koristeet. Asteta alle, ripusta roikkumaan tai kiinnitä katonrajaan – nämä joulukuusenkoristeet tuovat tunnelman kotiin!

Hurmaavat virkatut kuusenkoristeet huovutetaan pesukoneessa pehmoisiksi ja niihin kirjotaan lumihiutaleiden kuvat. Perinteisimmän ilmeen saat virkkaamalla huopapallot joulunpunaisesta langasta, mutta hillitympi sisustaja luottaa värivalinnoissa luonnollisuuteen. Huovutetut joulukuusenkoristeet tehdään kahdessa eri koossa ja ripustetaan lopuksi oksille roikkumaan.

Jos virkkuukoukku pysyy jo kädessä, onnistuu varmasti näiden virkattujen sydämien valmistus! Suloinen sydän voi koristaa joulukuusta tai lahjapaketteja tai sen voi antaa vaikkapa ystävälle lahjaksi sellaisenaan.

Joulukuusen oksille keikkumaan kimalletta

Säihkettä rakastava askartelija tarttuu kuusen koristelussa langan sijasta paljettipussiin ja kimallehileeseen ja ripustaa pallon ympärille vielä hurmaavia helminauhoja. Silkkisen samettiset joulupallot ja säihkyvät glitterpallot syntyvät yllättävän helposti. Näissä askarteluissa säihkettä ei ole koskaan liikaa!

Kuusen oksilla roikkuvat joulukuusenkoristeet eivät kuitenkaan ole ainoa tapa piristää joulupuuta. Älä laita kaikkia koristeita oksille, vaan muista kiinnittää katseesi myös kuusenaluseen ja siihen tärkeimpään – latvaan.

Kuusenalusmatto kannattaa sovittaa yhteen muiden joulukoristeiden ilmeen kanssa, jotta kokonaisuus on harmoninen. Kauniin pitsikuvioinen virkattu kuusenalusmatto tuo joulukuuseen herkkyyttä, ja sopii parhaiten muiden hempeiden koristeiden kanssa. Räväkkyyttä mattoon saa vaihtamalla langan väriä. Tai virkkaa vaikka monivärinen sateenkaarimatto!

Oksille olkea ja latvaan tähti

Olki on perinteinen joulukoristeiden materiaali, mutta se taipuu myös muihin koristeisiin kuin himmeliin. Taiteile oljesta ja puuhelmistä helppo nauha joulukuuseen, joka tuo  mukavan säväyksen muiden roikkuvien koristeiden rinnalle.

Mutta mitä olisi joulukuusi ilman latvaa koristavaa tähteä? Kokosimme kauppojen valikoimista seitsemän erilaista vaihtoehtoa latvatähdeksi – messinkistä, säihkyvää ja perinteistä. Mikä vaihtoehdoista on mielestäsi hienoin?

Joulukuusen koristelu on monesti koko perheen touhua, jolloin jälkikin voi olla sen näköistä. Oksilla saattaa keikkua niin lasten askarteluja, mummon vanhoja palloja kuin outoja myyjäislöytöjäkin.

Jos kuusesi kaipaa selkeyttä, kokosimme yhteen muutamia vinkkejä, joiden avulla joulukuusenkoristeet asettuvat yhdeksi tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

Kun vanhat joulukuusenkoristeet kyllästyttävät

Keikkuvatko oksilla vuodesta toiseen samat kuusenkoristeet? Onneksi kuuseen saa uutta ilmettä pienellä vaivalla. Kotoa löytyvistä tarvikkeista loihdit helposti uuden ilmeen vanhoille koristeille tai loihdit nopeasti uutta!

Lue lisää: Joulukoristeita kierrättäen – Neulotut kuusenkoristeet

Jos joulukuusen koristelu tuntuu kuitenkin tänä vuonna pakkopullalta eikä mikään koristeidea tunnu omalta, koristeähky on vältettävissä – jätä kuusi vaikka kokonaan koristelematta.

Luonnollisen kuusen voi ottaa sisään jo hyvissä ajoin ennen aattoa, ja loihtia pikkukuusista vaikka hurmaavan kuusimetsän olohuoneeseen.

Lue lisää: Sisustajan joulukodissa on luonto läsnä – nämä ovat joulun 2019 sisustustrendit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukuusenkoristeet oksille ja latvaan – 9 vinkkiä kuusen koristeluun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.