Suklaafondant
Suklaafondant on sisältä täydellisen valuvaa. Tällä ohjeella onnistut varmasti. Herkullinen klassikkojälkiruoka hurmaa vieraat aina!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaafondant
- 4 kananmunaa
- 130 g sokeria
- 130 g voita
- 120 g tummaa suklaata
- 70 g vehnäjauhoja
Valmistusohje
Suklaafondant valmistuu helposti näin:
- Vaahdota neljän kananmunaa ja 130 grammaa sokeria kovaksi vaahdoksi.
- Sulata 130 grammaa voita ja pilko joukkoon120 grammaa suklaata. Sekoita tasaiseksi. Lisää seos muna-sokerivaahtoon, lisää viimeisenä joukkoon 70 grammaa vehnäjauhoja siivilän läpi. Nostele jauhot tasaisesti vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Suihkauta annosvuokiin vuokaspraytä tai voitele vuoat voilla. Kaada taikina annosvuokiin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa lämmin fondant lautaselle ja tarjoile se esimerkiksi jäätelön kanssa.
- Jokainen uuni on erilainen, joten testaa omaa uuniasi ja pidennä tai lyhennä paistoaikaa tarvittaessa. Paras vuoka on silikoninen annosvuoka. Voit käyttää myös folioannosvuokia.
- Taikinan voi kaataa vuokaan ja nostaa vuoat myös jääkaappiin kylmään, jos haluat esivalmistella paistokset ennen vieraiden tuloa. Ne pitää tarjoilla kuumina suoraan uunista, joten paista ne vasta kun vieraat ovat jo pöydässä.
Vinkki! Jos rakastat suklaata, kokeile tätä 5 aineksen suklaakakkua.
Lue myös Anna.fi: Nopeat jälkiruoat: suklaamukikakku, suklaa-banoffee ja 4 muuta helppoa ohjetta äkilliseen makeannälkään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaafondant