Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aarnimetsän kanakukko

Kanakukko on kalakukon sisarruokia. Ruiskuoreen kääräistyt broilerinfileet saavat makua pekonista ja tuoreesta salviasta. Kanakukko sopii suomalaiseen joulupöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kanakukko

  • 8 kpl marinoituja broilerin rintafileitä

ruistaikina:

  • 2 dl vettä
  • 1.5 tl suolaa
  • 5 dl ruisjauhoja

vuoraus:

  • 50 g pekonia
  • tuoretta salviaa

Valmistusohje

Kanakukko valmistuu näin:

  1. Valmista ruistaikina sekoittamalla vesi, suola ja ruisjauhot. Kauli taikinasta ohut levy.
  2. Levitä taikinalevylle kerros pekonia ja salviaa. Nosta luuttomat kanapalat taikinan keskelle. Kiedo taikina paketiksi kanojen ympärille. Sulje saumat taikinaa kylmällä vedellä kostuttaen.
  3. Paista kanakukkoa 175 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia. Parhaimmillaan suoraan uunista, ennen kuin pekonin maku siirtyy kanaan. Leikkaa viipaleiksi tai avaa kanakukko leikkaamalla keskelle kanteen pyöreä aukko.

Vinkki:

Suomen Keskiaikaseuralta saadun vanhan islantilaisen ohjeen mukaan taikinaan kiedotaan kokonainen kana ja kanan palaset noukitaan taikinakuoresta sormin suuhun. Kokonaisen broilerin kypsymisaika on puoli tuntia enemmän.

Katso myös: Kalakukko

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hirvi kukkona


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aarnimetsän kanakukko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.