Aarnimetsän kanakukko
Kanakukko on kalakukon sisarruokia. Ruiskuoreen kääräistyt broilerinfileet saavat makua pekonista ja tuoreesta salviasta. Kanakukko sopii suomalaiseen joulupöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Maidoton
Ainekset
Kanakukko
- 8 kpl marinoituja broilerin rintafileitä
ruistaikina:
- 2 dl vettä
- 1.5 tl suolaa
- 5 dl ruisjauhoja
vuoraus:
- 50 g pekonia
- tuoretta salviaa
Valmistusohje
Kanakukko valmistuu näin:
- Valmista ruistaikina sekoittamalla vesi, suola ja ruisjauhot. Kauli taikinasta ohut levy.
- Levitä taikinalevylle kerros pekonia ja salviaa. Nosta luuttomat kanapalat taikinan keskelle. Kiedo taikina paketiksi kanojen ympärille. Sulje saumat taikinaa kylmällä vedellä kostuttaen.
- Paista kanakukkoa 175 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia. Parhaimmillaan suoraan uunista, ennen kuin pekonin maku siirtyy kanaan. Leikkaa viipaleiksi tai avaa kanakukko leikkaamalla keskelle kanteen pyöreä aukko.
Vinkki:
Suomen Keskiaikaseuralta saadun vanhan islantilaisen ohjeen mukaan taikinaan kiedotaan kokonainen kana ja kanan palaset noukitaan taikinakuoresta sormin suuhun. Kokonaisen broilerin kypsymisaika on puoli tuntia enemmän.
Katso myös: Kalakukko
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hirvi kukkona
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aarnimetsän kanakukko