Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Apollon lähde (kirkas kasvisliemi)

Kirkas kasvisliemi valmistuu kotikeittiössäkin. Käytä liemestä siivilöidyt kasvikset seuraavana päivänä vaikkapa sosekeittoon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kirkas kasvisliemi

  • 12-15 dl vettä
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 pala mukulaselleriä tai palsternakkaa
  • 1 lohko lanttua
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 kpl sipuli tai purjo
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3-4 kpl kokonainen valko- ja maustepippuri

Valmistusohje

Kirkas kasvisliemi tehdään näin:

Kirkas kasvisliemi valmistuu reilussa puolessa tunnissa.

  1. Kiehauta vesi. Paloittele joukkoon kasvikset, lisää mausteet ja anna kasvisten kypsyä kannen alla noin 25 minuuttia.
  2. Lisää liemeen puhdistetut sienet ohuina viipaleina ja anna liemen kiehua vielä 10 minuuttia.
  3. Siivilöi liemi, mausta suolalla ja tarkista maku.
  4. Säästä kypsät kasvikset ja tee niistä sosekeitto seuraavaksi päiväksi.

Vinkki:  Jos haluat kirkastaa liemen, vatkaa 2 munanvalkuaista kevyesti vaahdoksi kattilassa. Lisää hyvin vatkaten siivilöity, kylmä liemi. Kuumenna kiehumapisteeseen ja sekoita välillä, niin valkuainen ei painu pohjaan kiinni. Keitä lientä miedolla lämmöllä 2-4 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna kirkastua 15-20 minuuttia. Siivilöi liemi kuumaan veteen kastetun siiviläliinan läpi.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Fasaaniliemi

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Apollon lähde (kirkas kasvisliemi)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.