Apollon lähde (kirkas kasvisliemi)
Kirkas kasvisliemi valmistuu kotikeittiössäkin. Käytä liemestä siivilöidyt kasvikset seuraavana päivänä vaikkapa sosekeittoon.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kirkas kasvisliemi
- 12-15 dl vettä
- 3 kpl porkkanaa
- 1 pala mukulaselleriä tai palsternakkaa
- 1 lohko lanttua
- 200 g herkkusieniä
- 1 kpl sipuli tai purjo
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl suolaa
- 3-4 kpl kokonainen valko- ja maustepippuri
Valmistusohje
Kirkas kasvisliemi tehdään näin:
Kirkas kasvisliemi valmistuu reilussa puolessa tunnissa.
- Kiehauta vesi. Paloittele joukkoon kasvikset, lisää mausteet ja anna kasvisten kypsyä kannen alla noin 25 minuuttia.
- Lisää liemeen puhdistetut sienet ohuina viipaleina ja anna liemen kiehua vielä 10 minuuttia.
- Siivilöi liemi, mausta suolalla ja tarkista maku.
- Säästä kypsät kasvikset ja tee niistä sosekeitto seuraavaksi päiväksi.
Vinkki: Jos haluat kirkastaa liemen, vatkaa 2 munanvalkuaista kevyesti vaahdoksi kattilassa. Lisää hyvin vatkaten siivilöity, kylmä liemi. Kuumenna kiehumapisteeseen ja sekoita välillä, niin valkuainen ei painu pohjaan kiinni. Keitä lientä miedolla lämmöllä 2-4 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna kirkastua 15-20 minuuttia. Siivilöi liemi kuumaan veteen kastetun siiviläliinan läpi.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Fasaaniliemi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Apollon lähde (kirkas kasvisliemi)