
Vadelmainen suklaamoussekakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
pohja:
- 1 kpl muna
- 0.5 dl sokeria
- 0.3 dl vehnäjauhoja
- 0.3 dl perunajauhoja
- 0.3 tl leivinjauhetta
suklaamousse:
- 200 g tummaa suklaata
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
kostutukseen:
- 1 dl appelsiinimehua
vadelmamousse:
- 4 dl kuohukermaa
- 1.5 l pakastevadelmia tai 2 l tuoreita
- 2 dl tomusokeria
- 4 kpl liivatelehteä
- 3 rkl punaista mehua
kiille:
- 0.5 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
- 2 dl punaherukka- tai mansikkamehua
koristeluun:
- vadelmia ja mustikoita, sitruunamelissan, mintun tai vadelman lehtiä
Valmistusohje
- Valmista yhden munan sokerikakkupohja. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaada taikina korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta.
- Sulata suklaamoussea varten suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja nostele se sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon.
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta appelsiinimehulla ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
- Laita sulatetut vadelmat siivilään ja painele lusikan avulla noin 3 dl vadelmasosetta astiaan.
- Vadelmien kivet jäävät siivilään ja saat sileää, paseerattua vadelmasosetta.
- Valmista vadelmamousse vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen vadelmasose ja tomusokeri.
- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehautettuun marjamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon. Sekoita hyvin. Kaada vadelmamousse hyytyneen suklaamoussen päälle kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Keitä kiillettä varten vesi, johon on sekoitettu mehu. Lisää hyytelösokeri, kiehauta ja annajäähtyä hetki. Lusikoi kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä hetki.
- Irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä ja avaa irtopohjavuoan reunat. Siirrä kakkuvarovasti tarjoilulautaselle. Koristele vadelmilla ja mustikoilla sekä vihreillä lehdillä.
Kokeile myös
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmainen suklaamoussekakku
Aineluettelossa vadelmamoussen kohdalla on 2 DL tomusokeria. Ohjeissa ei ole kuitenkaan mitään mainintaa tomusokerin lisäämisestä. Mihin/milloin tomusokeri lisätään?
Hei! Lisää tomusokeri marjasoseen kanssa tai heti sen jälkeen.
Minkä kokoinen irtopohjavuoka kyseessä?