Reseptit
yli 60 min
12

Vadelmainen suklaamoussekakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

1 kpl muna
0.5 dl sokeria
0.3 dl vehnäjauhoja
0.3 dl perunajauhoja
0.3 tl leivinjauhetta

suklaamousse:

200 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

kostutukseen:

1 dl appelsiinimehua

vadelmamousse:

4 dl kuohukermaa
1.5 l pakastevadelmia tai 2 l tuoreita
2 dl tomusokeria
4 kpl liivatelehteä
3 rkl punaista mehua

kiille:

0.5 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
2 dl punaherukka- tai mansikkamehua

koristeluun:

vadelmia ja mustikoita, sitruunamelissan, mintun tai vadelman lehtiä

Valmistusohje

 

  1. Valmista yhden munan sokerikakkupohja. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta.
  3. Sulata suklaamoussea varten suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja nostele se sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon.
  4. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta appelsiinimehulla ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
  5. Laita sulatetut vadelmat siivilään ja painele lusikan avulla noin 3 dl vadelmasosetta astiaan.
  6. Vadelmien kivet jäävät siivilään ja saat sileää, paseerattua vadelmasosetta.
  7. Valmista vadelmamousse vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen vadelmasose ja tomusokeri.
  8. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehautettuun marjamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon. Sekoita hyvin. Kaada vadelmamousse hyytyneen suklaamoussen päälle kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  9. Keitä kiillettä varten vesi, johon on sekoitettu mehu. Lisää hyytelösokeri, kiehauta ja annajäähtyä hetki. Lusikoi kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä hetki.
  10. Irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä ja avaa irtopohjavuoan reunat. Siirrä kakkuvarovasti tarjoilulautaselle. Koristele vadelmilla ja mustikoilla sekä vihreillä lehdillä.

Kokeile myös

Karviaiskakkuset

Marjaleivos

Avainsanat

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Aineluettelossa vadelmamoussen kohdalla on 2 DL tomusokeria. Ohjeissa ei ole kuitenkaan mitään mainintaa tomusokerin lisäämisestä. Mihin/milloin tomusokeri lisätään?

Kommentoi juttua: Vadelmainen suklaamoussekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X