Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Argentiinalainen Chimichurri-kastike

Chimichurri-kastiketta syödään yleensä argentiinalaisissa grillijuhlissa lihan ja grillatun maissin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Chimichurri-kastike

  • ½ dl hienonnettuja valkosipulin kynsiä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl Provencen yrttiseosta
  • ½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
  • ½ dl tuoretta hienonnettua basilikaa
  • 1 dl tuoretta hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • ¾ dl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl kiehuvaa vettä

Valmistusohje

Chimichurri-kastike valmistuu helposti näin:

1. Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja tuoreyrtit.

2. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista ainekset sekaisin. Jätä jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi. Chimichurri-kastike säilyy jääkaapissa viikon.

Vinkki: Tarjoa tämä argentiinalainen yrttikastike grillatun entrecôte-pihvin kanssa. 

Lue myös Anna.fi:  Sekoita ja tarjoa – 4 näppärää kastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Argentiinalainen Chimichurri-kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.