![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2016/06/chimichurri_entrecote.jpg?s=eafd9786236769f871b4b1c2297aca84&fit=crop)
Argentiinalainen Chimichurri-kastike
Chimichurri-kastiketta syödään yleensä argentiinalaisissa grillijuhlissa lihan ja grillatun maissin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Chimichurri-kastike
- ½ dl hienonnettuja valkosipulin kynsiä
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- ½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
- ½ dl tuoretta hienonnettua basilikaa
- 1 dl tuoretta hienonnettua persiljaa
- 1 rkl sormisuolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
- 2 dl oliiviöljyä
- ¾ dl balsamiviinietikkaa
- 1 dl kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Chimichurri-kastike valmistuu helposti näin:
1. Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja tuoreyrtit.
2. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista ainekset sekaisin. Jätä jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi. Chimichurri-kastike säilyy jääkaapissa viikon.
Vinkki: Tarjoa tämä argentiinalainen yrttikastike grillatun entrecôte-pihvin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Argentiinalainen Chimichurri-kastike