Reseptit
alle 30 min
6

Avokadoleipä punajuurihummuksella

Kasviksilla ja proteiinipitoisella hummuksella rikastetut voileivät ovat liikkujan unelmavälipala.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 pyöreää ruisleipäviipaletta
3 avokadoa
1-2 rkl sitruunamehua
1 1/2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
rucolanversoja

Punajuurihummus:

1 prk (400/240 g) säilykekikherneitä
1/2 dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1 raastettu valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 isoa säilykepunajuurta

Valmistusohje

1. Valmista ensin hummus. Valuta kikherneet, mutta säästä liemi. Lisää hummuksen joukkoon punajuuret ja aja tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Jaa tahna ruisleiville.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä varoen viuhkaksi ja nosta puolikas jokaisen leivän päälle.

3. Valuta avokadojen päälle sitruunamehua. Viimeistele leivät hampunsiemenillä, ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Koristele rucolanversoilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 21/17.

Hummus muuntuu moneksi:

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

maa-artisokkahummus

Maa-artisokkahummus

vihreä hummus

Vihreä hummus

Ruoka.fi: Avokadohummus ja kasviksia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Avokadoleipä punajuurihummuksella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X