Beef Wellington

Beef Wellington 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Beef Wellington on klassikkoruoka jo 1800-luvulta asti. Tarjoa sen kanssa neulapapuja ja maa-artisokkagratiinia.

Ainekset

500 g:n paketti voitaikinaa
noin 800 g naudan sisäfileetä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
2 rkl dijonsinappia

Täyte:

200 g ruskeita herkkusieniä
1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 tl hienonnettua tuoretta timjamia
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
70 g parmankinkkua

Voiteluun:

2 keltuaista
1 rkl vettä

Valmistusohje

1. Ota liha tuntia ennen huoneenlämpöön. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Mausta liha. Ruskista liha nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Ruskista myös pihvin reunat. Nosta liha työtasolle ja voitele liha kauttaaltaan sinapilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Tee täyte. Puhdista sienet. Laita sienet kuoritun ja paloitellun sipulin kanssa tehosekoittimeen ja tee hienoa silppua. Paista sieni-sipuliseosta voissa niin, että kaikki neste häviää. Lisää timjami sekä suola ja pippuri. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

4. Levitä työpöydälle reilu pala kelmua ja laita sen päälle vierekkäin 4 siivua parmankinkkua. Levitä sieniseos kinkkujen päälle. Nosta filee sieniseoksen päälle. Nosta fileen päälle pitkittäin yksi parmankinkun siivu. Nosta loput kinkut tiiviisti fileen ympärille kelmun avulla, jotta saat tiiviin paketin. Kääri filee vielä toiseen kelmuun ja kääri paketti tiukasti kiinni. Nosta paketti jääkaappiin odottamaan.

5. Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Nosta filee levyn päälle kelmun avulla ja poista kelmu. Leikkaa sivuilta hiukan ylimääräistä taikinaa pois.

6. Voitele voitaikinan reunat munalla. Taita ensin voitaikinalevyn pitkät sivut fileen päälle. Paina päädyt kiinni. Kääri paketti tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

7. Nosta paketti pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Poista kelmu. Voitele kauttaaltaan keltuais-vesiseoksella. Pistä paistomittari toiseen päähän. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia niin, että sisälämpötila näyttää 55–58 astetta ja pinta on kauniin ruskea. Ota pois uunista ja anna levätä ennen leikkaamista noin 10 minuuttia.

Tarjoa lisänä esimerkiksi maa-artisokkagratiinia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Kokeile myös näitä klassisia liharuokia:

osso buco milanolaisittain

Osso buco milanolaisittain

perinteinen karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti

burgundilaispata

Burgundilaispata

Ruoka.fi: Paahtopaisti

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
12.10.2017
Kaisa Nieminen
Paula Kukkonen