Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Broileri-rucolarullat

Juhlissa kannattaa tarjota myös jotain suolaista. Pitkän matkan vieraille maistuvat ruokaisammat broileri-rucolarullat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
700 g broilerin minuuttipihvejä tai ohutleikettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 pkt (150 g) italianpekonia tai parmankinkkua

Rucolapestotäyte

50 g rucolasalaattia
2 dl parmesaanijuustoraastetta
1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
5 rkl sitruuna-basilika yrttiöljyä (Keiju)

Paistamiseen

voita

Valmistusohje

1. Nuiji broilerifileet vahvan pakastuspussin välissä ohuemmiksi pihveiksi. Nosta rucolapeston ainekset teholeikkuriin ja aja tasaiseksi tahnaksi. Levitä kelmua noin 50 cm pituudelta kolmin kertaisesti pöydälle. Asettele nuijitut fileet levyksi, hieman lomittain kelmun päälle. Levitä päälle italian pekoniviipaleet ja sivele päälle pesto. Kääri fileet rullaksi kääretortun tapaan kelmun avulla ja sido kelmun päät tiukasti kiinni. Teippaa vielä saumakohta maalarinteipillä huolella.

2. Lämmitä uuni 90 asteeseen. Nosta broilerikäärö reunalliseen vuokaan tai esimerkiksi leipävuokaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että rulla peittyy vähintään puoleen väliin asti.

3. Aseta rullan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Nosta vuoka uunii ja kypsennä, kunnes sisälämpötila näyttää 72 astetta. Nosta rulla jäähtymään ja vetäytymään huolella.

4. Poista kelmu ja paista käärön pintaan kaunis väri pannulla rasvassa. Leikkaa annospaloiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Lisää ruokaisia herkkuja noutopöytään:

Kanaa_tikussa

Grillattua korianterikanaa tikussa

broilerivartaat

Helpot broilerivartaat

Aasialaiset lihapullat

Aasialaiset lihapullat

Ruoka.fi: Yakitorivartaat ja avokadodippi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Broileri-rucolarullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X