Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Cold Brew affogato

Affogato tarkoit­taa italiaksi huku­tettua. Herkullinen hasselpähkinäjää­telö peitetäänkin jälkiruoassa pehmeänmakuisen, kylmäuutetun kah­vijuoman alle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hasselpähkinäjäätelö

150 g hasselpähkinöitä
2 dl maitoa
4 kananmunankeltuaista
11/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Cold Brew -juoma

45 g tummapaahtoista kahvia
5 dl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Mittaa kahvi pressopannuun. Lisää vesi ja sekoita. Paina pressopannun kantta muutama sentti alaspäin ja nosta pannu jääkaappiin uuttumaan vähintään 8 tunniksi.

2. Paahda hasselpähkinät ensin uu­nipellillä 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes kuoret alkavat irtoilla. Varo polttamasta. Anna jääh­tyä ja hiero pyyhkeen sisällä loputkin kuoret pois. Jauha puolet pähkinöistä teholeikkurissa hienoksi jauheeksi, ja rouhi loput karkeaksi veitsellä.

3. Kuumenna maito kattilassa. Vaah­dota kulhossa keltuaiset ja sokeri. Lisää kuuma maito munavaahtoon samalla sekoittaen. Siirrä seos katti­laan ja kuumenna miedolla lämmöl­lä samalla vatkaten 8–10 minuuttia, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos hieman sakenee. Lisää joukkoon jauhetut pähkinät. Kaada seos puh­taaseen kulhoon jäähtymään. Peitä kelmulla, jotta seoksen päälle ei muo­dostu kalvoa. Nosta jääkaappiin.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele pähkinärouheen kans­sa täysin jäähtyneen munaseoksen joukkoon. Kaada seos jäätelökonee­ seen tai kannelliseen rasiaan ja nosta pakkaseen. Sekoita muutaman ker­ran pakastumisen aikana. Jäätelöko­neella jäätelö valmistuu noin puoles­sa tunnissa. Pyöritä jäätelöstä pallot valmiiksi pakkaseen. Jaa jäätelöpallot tarjoilulaseihin ja valuta päälle kylmä kahvijuoma.

Jäädykkeet maistuvat joulun jälkiruokapöydässä:

piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke

glögijäädyke

Glögijäädyke

Karpalojäädyke

Karpalojäädyke

Ruoka.fi: Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Cold Brew affogato

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X