Reseptit
alle 30 min

Cookie butter eli keksivoi

Megatrendikäs cookie butter on kekseistä valmistettua keksivoita. Levite on loistava ruokalahja. Se valmistuu nopeasti ja melkein mistä kekseistä vaan. Cookie butter sopii erityisesti omenalohkojen kanssa tarjottavaksi. Kokeile myös pannukakkujen, lettujen, paahtoleivän ja croissantin väliin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Cookie butter

1 pkt (260 g) kanelikeksejä (LU Bastogne)
1-2 rkl tummaa sokeria
hyppysellinen suolaa
2 rkl voita tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1-2 dl vettä

Valmistusohje

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Pysäytä kone, ja lisää sokeri ja suola. Pyöräytä kone päälle, pysäytä ja lisää sulanut voi tai öljy ja hunaja.

2. Anna koneen käydä, ja lisää vettä vähän kerrallaan koneen käydessä pienellä teholla. Levitteestä tulee kermaista ja sileää.

3. Lusikoi purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää tahnoja herkkuhetkiin:

Porkkanacurd

Porkkanacurd

Puolukkacurd

Lingonberry curd eli puolukkatahna

karviaiscurd.

Karviaiscurd

Ruoka.fi: Suolaisen makea roquefort-tahna

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Cookie butter eli keksivoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X