Couscous-frittimuikut ja minttumajoneesi

Couscous-frittimuikut ja minttumajoneesi 

60
min
4 annosta
30-60 min
Couscoussuurimoissa pyöritetyt frittimuikut maistuvat minttumajoneesin kanssa niin kylminä kuin lämpiminäkin.

Ainekset

400 g muikkuja
1 dl mietoa kalalientä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl voita
1 dl couscousia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 rkl vettä

Friteeraamiseen

rypsiöljyä

Minttumajoneesi

1 ruukku vahvaa minttua
1 kananmunankeltuainen
2 tl sinappia
1 172 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin majoneesi. Kasta mintunlehdet kiehuvaan veteen ja nosta saman tien reikäkauhalla jääveteen ja anna viilentyä. Puristele lehdet kuiviksi. Nosta korkealaitaiseen kulhoon mintut, keltuainen, sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kun majoneesi on muodostunut. Mausta suolalla. Nosta jääkaappiin maustumaan.

2. Kiehauta kattilassa kalaliemi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu sekä nokare voita. Lisää couscous sekä mausteet ja peitä kannella. Anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita kypsä couscous huolella irtonaiseksi haarukalla. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille jäähtymään ja hieman kuivahtamaan noin 15 minuutiksi.

3. Nosta yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja vatkaa toisella kanamunan rakenne vesitilkan kanssa rikki. Kääntele muikut ensin vehnäjauhoissa. Kasta sen jälkeen kanamunaseokseen. Kääntele lopuksi hieman kuivahtaneissa couscoussuurimoissa.

4. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Nosta muikut pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. Tarjoile minttumajoneesin dippaillen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Lisää kaloja friteerattavaksi:

paistetut muikut

Paistetut muikut

frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

tempuroitu kuha

Tempuroitu kuha

Ruoka.fi: Friteeratut särkifileet

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
19.03.2017
Katri Schröder
Anton Reenpää/Otavamedia