Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Fenkolisilakat

Fenkolisilakat saavat aromikkaan maun suolaisen ja makean yhdistelmästä, vaahterasiirapista ja valkosipulilla ja yrteillä maustetuista silakoista. Hopeakylkiset silakkafileet kypsentyvät fenkolin kanssa uunissa. Pakastepuolukat piristävät ruokaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Fenkolisilakat:

600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria
3 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen fenkoli
1 iso sipuli
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
Mainos

Pinnalle

1 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta pinnat kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla sekä raastetulla valkosipulilla. Käännä silakat kaksinkerroin kiinni.

2. Halkaise fenkoli, poista kova kantaosa ja varret. Säästä tupsut. Kuori sipuli. Leikkaa fenkoli ja sipuli ohuiksi lastuiksi. Sekoita kulhossa sipulit, fenkolit, hienonnettu lehtipersilja ja öljy.

3. Asettele sipulit ja fenkolit silakoiden kanssa laakeaan kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Valuta tasaisesti päälle vaahterasiirappi.

4. Kypsennä silakoita 225-asteisessa uunissa paahtamalla noin 20 minuuttia, kunnes fenkolit pehmenevät ja silakat kypsyvät. Voit kääntää grillivastukset loppuvaiheessa päälle muutamaksi minuutiksi, jotta silakat saavat hieman väriä. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle heti pakastepuolukat. Koristele vuoka fenkolintupsuilla.

Katso myös: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella

Keskustelu

Kommentoi juttua: Fenkolisilakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X