Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Galuskat (Nokedli - Galuska)

Galuskat, eli mykyt ovat unkarilaista pastaa. Mykyt sopivat hyvin paprikaisen kanaruoan kanssa tarjottavaksi tai erilaisten pataruokien lisukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Galuskat

  • 4 kpl kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • sokeria
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • suolaa

keitinveteen:

  • 1 rkl öljyä
  • vettä
  • suolaa

Valmistusohje

Galuskat (Nokedli – Galuska) tehdään näin:

Galuskat eli mykyt valmistuvat noin vartissa todella helposti. Taikina sekoitetaan, vesi kiehautetaan ja taikinaa kaavitaan leikkuulaudalta pieninä palasina veitsenkärjellä kiehuvaan veteen. Mykyt ovat kypsiä, kun ne kohoavat pintaan.

  1. Sekoita kananmunat, maito, vehnäjauhot ja ripaus sokeria ja suolaa pehmeäksi taikinaksi. Anna sen levätä noin 10 minuuttia.
  2. Kiehauta suuressa kattilassa vettä. Lisää tilkka öljyä ja vähän suolaa. Ota löysää taikinaa osa kerrallaan leikkuulaudalle ja pudottele veitsellä taikinasta leikaten palasia kiehuvaan liemeen. Ne kohoavat pintaan ja ovat muutamassa minuutissa kypsiä.
  3. Nosta nuudelit reikäkauhalla siivilään. Kaada keitinvesi pois. Laita nuudelit takaisin kattilaan ja lisää joukkoon vähän öljyä.
  4. Tarjoa galuska-nuudelit paprikaisen Igorin kanan tai pataruokien kanssa.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Unkarilainen lihapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Galuskat (Nokedli - Galuska)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.