Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glögikakku

Glögikakku maistuu ihanasti joululle. Glögikakku kannattaa tehdä alkoholillisesta glögistä. Jos lorautat taikinaan alkoholitonta glögiä, valitse tiiviste, jotta saat täyteläisemmän maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Glögikakku

  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 150 g leivontamargariinia
  • 4 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl muscovadoruokosokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl glögiä (alkoholillista)

Koristeluun

  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl glögiä
  • 1 dl pekaani- tai hasselpähkinöitä

Vuokaan

  • 2 rkl leivontamargariinia
  • 2 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Glögikakku leivotaan helposti näin:

1. Rouhi yksi desilitra pekaanipähkinöitä ja yksi desilitra hasselpähkinöitä veitsellä leikkuulaudalla. Nosta palat kulhoon.

2. Sulata 150 grammaa leivontamargariinia. Voitele margariinisulalla 2 litran vetoinen kakku- tai leipävuoka ja pyöräytä vuoassa korppujauhoja. Kumoa loppu margariini pähkinöiden joukkoon. Glögikakkuun tarvitaan kahden litran vetoinen vuoka, koska kakku kohoaa runsaasti uunissa, varaudu tarpeeksi suurella vuoalla.

3. Mittaa pähkinä-margariiniseokseen kaikki loput raaka-aineet eli neljä kananmunaa, 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kolme desilitraa muscovadoruokosokeria, yksi teelusikallinen leivinjauhetta, yksi teelusikallinen vanniljasokeria, yksi teelusikallinen kardemummaa ja kaksi desilitraa alkoholillista glögiä. Sekoita taikinaksi.

4. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

6. Koristele jäähtynyt glögikakku. Siivilöi  2 1/2 desilitraa tomusokeria kulhoon ja lisää glögiä yksi teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrutus on sopivan paksuista.

7. Levitä kuorrutusta kakun päälle lusikalla. Viimeistele glögikakku kokonaisilla tai rouhituilla pähkinöillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Maustekakku maistuu aina – ota talteen parhaat klassikko-ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.