Taatelia sisältävät sämpylät ovat saaneet inspiraationsa saaristolaisleivästä. Rukiinen leipä saa tässä reseptissä ihanaa pehmeyttä ja makeutta taateleista.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Taateliset saaristolaissämpylät
125 gkuivattuja taateleita
2 dlvettä
3 dltummaa olutta tai kotikaljaa
25 ghiivaa
1 dlkaljamaltaita
1/2 dlleipäsiirappia
1-1 1/2 tlsuolaa
1 tlfenkolin siemeniä
2 dlruisrouhetta
3 dlruisjauhoja
noin 5 dlvehnäjauhoja
Mainos
Valmistusohje
1. Poista taateleista mahdolliset siemenet. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan veden kanssa. Keitä muutama minuutti. Soseuta taatelit ja lisää olut.
2. Murusta hiiva kädenlämpöiseen olut-taateliseokseen. Lisää kaljanmaltaat, siirappi, suola sekä morttelissa rouhitut fenkolin siemenet. Sekoita joukkoon ruisrouheet ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla taikinaa huolella vaivaten. Alusta kimmoisan pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.
3. Jaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahteen osaan. Muotoile palat pitkänomaisiksi tangoiksi. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Tee terävällä veitsellä viillot sämpylöiden pintaan.
4. Paista uunin keskitasossa 225 lämpöasteessa noin 15 minuuttia.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Taateliset saaristolaissämpylät