Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Goma-kastike

Goma-kastike on japanilainen seesaminsiemenkastike, jota sanotaan maailman parhaaksi kastikkeeksi. Kastike on umamipommi, joka maistuu esimerkiksi tuhdin vegelounassalaatin tai kanasalaatin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Goma-kastike

  • 1 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • 1½ dl majoneesia (esimerkiksi japanilaista Kewpie-majoneesia)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten Goma-kastike valmistetaan:

Goma-kastike valmistuu helposti näin:

  1. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Liikuttele pannua edestakaisin liedellä, että siemenet paahtuvat joka puolelta, mutta eivät pala. Siirrä siemenet jäähtymään toiseen astiaan.
  2. Laita syvään kulhoon paahdetut seesaminsiemenet, majoneesi, soijakastike, seesamiöljyä, riisiviinietikkaa ja sokeri. Surauta kastike soseeksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla kovin sileää, pari surautusta riittää.
  3. Tarjoile kastike esimerkiksi kanasalaatin tai jonkun muun ruokaisan lounassalaatin kanssa.

Vinkki! Testaa goma-kastiketta kanasalaatin kanssa

Goma-kastike
Goma-kastike on japanilainen seesaminsiemenkastike, jota sanotaan maailman parhaaksi. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Myös tahinivinaigrette on koukuttavan herkullista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Goma-kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.