Goma-kastike
Goma-kastike on japanilainen seesaminsiemenkastike, jota sanotaan maailman parhaaksi kastikkeeksi. Kastike on umamipommi, joka maistuu esimerkiksi tuhdin vegelounassalaatin tai kanasalaatin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Goma-kastike
- 1 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
- 1½ dl majoneesia (esimerkiksi japanilaista Kewpie-majoneesia)
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Katso videolta, miten Goma-kastike valmistetaan:
Goma-kastike valmistuu helposti näin:
- Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Liikuttele pannua edestakaisin liedellä, että siemenet paahtuvat joka puolelta, mutta eivät pala. Siirrä siemenet jäähtymään toiseen astiaan.
- Laita syvään kulhoon paahdetut seesaminsiemenet, majoneesi, soijakastike, seesamiöljyä, riisiviinietikkaa ja sokeri. Surauta kastike soseeksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla kovin sileää, pari surautusta riittää.
- Tarjoile kastike esimerkiksi kanasalaatin tai jonkun muun ruokaisan lounassalaatin kanssa.
Vinkki! Testaa goma-kastiketta kanasalaatin kanssa
Lue myös Anna.fi: Myös tahinivinaigrette on koukuttavan herkullista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Goma-kastike