Grillattu lohi itämaisella kastikkeella Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu lohi mausteisessa kastikkeessa

Grillattu lohi hunnutetaan vaihteeksi tuhdisti maustetulla itämaistyyppisellä kastikkeella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Grillattu lohi:

  • 2 kg lohta

Itämainen kastike:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl Teriyakikastiketta
  • 1 rkl sweetchilikastiketta
  • 2 limetin mehu
  • 0.5 tl punaista currytahnaa
  • 1 rkl inkivääritahnaa (spice-up-säilyke)
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • ruukku tuoretta korianteria
  • 2 kevätsipulia

Valmistusohje

Grillattu lohi mausteisessa kastikkeessa valmistuu näin helposti:

Kypsennä lohi noin 170-180 asteisessa grillissä. Ole tarkkana grillausajan kanssa, jottei lohi mene ylikypsäksi ja menetä mehevyyttään. Jos mahdollista käytä sisälämpömittaria. Noin 40 – 50 asteinen lohi on sisältä kypsää, mutta silti mehevää.

Poista lohesta nahka. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja levitä se grillatun lohen pinnalle. Tarjoa grillattu lohi esimerkiksi marinoitujen kasvisten ja kurkku-retiisisalaatin kanssa.

Lue myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu lohi mausteisessa kastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.