Grillatut feta–kasvisnyytit
Grillatut feta-kasvisnyytit maistuvat grillatun lihan tai muiden kasvisten kanssa. Folioon käärityt kasvisnyytit maustetaan fetajuustolla juuri ennen kuin kasvikset ovat valmiita. Jos haluat nauttia fetasta kiinteämpänä, murustele se kypsien kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Grillatut kasvis-fetanyytit:
- puolikas kpl Kesäkurpitsa
- 1 kpl paprika
- 1 kpl punasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl hunajaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 100 g fetajuustoa
Lisäksi:
- foliota
Valmistusohje
Grillatut feta-kasvisnyytit valmistuvat näin:
1. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika reiluhkoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
2. Lado kasvikset neljän foliopalan päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Valuta hieman hunajaa ja ripottele mausteita.
3. Sulje kasvisnyytit hyvin ja kypsennä kasvisnyytit grillissä keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
4. Murustele avattujen kasvisnyyttien päälle fetajuustoa ennen tarjoilua. Voit myös lisätä fetajuuston nyytteihin, kun kasvikset ovat puolikypsiä. Näin saat fetajuustosta pehmeän ”kastikkeen” kasviksille.
5. Nauti grillatut feta-kasvisnyytit esimerkiksi grillipihvin kanssa.
Lue myös: Näin grillaat kasviksia – poimi parhaat reseptit ja vinkit
Lue myös Anna.fi: Grillaa kasviksia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillatut feta–kasvisnyytit