Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grissinitikut

Grissinitikut maustetaan yrteillä, juustoraasteella tai seesaminsiemenillä. Grissinitikut maistuvat keiton kera tai sellaisenaan vaikka juustotarjottimella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Grissinitikut:

  • 1 ½ dl durumvehnäjauhoa
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • 15 g (1 rkl) hiivaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

täyte:

  • silputtua timjamia, salviaa tai rosmariinia(seesamin- tai unikonsiemeniä, parmesaanijuustoa tai merisuolaa ja mustapippurirouhetta)

Valmistusohje

Grissinitikut leivotaan helposti näin:

1. Sekoita jauhot, vesi, hunaja ja hiiva (yleiskoneen) kulhossa. Jätä tekeytymään kymmeneksi minuutiksi, kunnes juuri alkaa kuplia.

2. Lisää hiivaleipäjauhot, öljy ja suola. Käytä konetta taikinakoukkujen kanssa hiljalleen noin 7 minuuttia. Voit alustaa taikinaan myös käsin.

3. Siirrä taikina öljyllä sipaistuun taikinakulhoon. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi 30-60 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja vuoraa pellit huolellisesti leivinpaperilla.

5. Jaa taikina neljään osaan. Vaivaa paloja hetki ja kauli palat suorakaiteen muotoon. Sivele pinta öljyllä ja ripota päälle haluamaasi yrttiä, juustoa, siemeniä tai mausteita. Grissinit voi tehdä myös maustamatta. Taita taikinalevy pitkältä sivultaan päällekkäin ja leikkaa paketti suikaleiksi. Kierrä päällekkäiset suikaleet toistensa ympäri ja nosta grissinitikut uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi.

6. Paista grissinitikkuja 225 asteessa 5-10 minuuttia.

Katso myös: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä

Katso myös Anna.fi/ruoka: Parhaat makuparit home- ja herkuttelujuustoille – uskomaton yhdistelmä: sinihomejuustoa ja lakritsia!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grissinitikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.