Reseptit
yli 60 min

Hapankaalin perusohje

Ainekset

Lisää kauppalistalle
kaalia
porkkanaa
kuminaa
suolaa

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Survo silppua puunuijalla kunnes kaalista alkaa irrota nestettä. Laita silppu käymisastiaan vaikkapa porkkanapalojen kanssa ja mausta esimerkiksi kuminalla ja suolalla (1 rkl/kg kaalia).

2. Maitohappokäymisen varmistamiseksi tölkin pohjalle voi laittaa hapankorpun palan tai lorauttaa hiukan valmiin hapankaalin nestettä. Lopuksi kaalisilpun päälle laitetaan paino, joka pitää sen nesteen alla.

3. Seisota astiaa 2-3 vuorokautta pimeässä noin 20 asteen lämmössä. Vie sen jälkeen viileään 2-3 viikoksi ja sitten kylmään, alle 10 asteeseen. Hapankaali on valmista sen jälkeen parissa viikossa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hapankaalin perusohje

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X