Reseptit
30-60 min
4

Härkispyörykät tomaattikastikkeessa

Itse tehdyt Härkispyörykät kylpevät täyteläisessä tomaattikastikkeessa. Tarjoa lisänä runsasproteiinista kikhernetagliatellea.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaattikastike:

2 sipulia
3 valkosipulia
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 tl timjamia
2 tl basilikaa
2 laakerinlehteä
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Härkispyörykät:

1 pieni sipuli
3 rkl oliiviöljyä
250 g Härkis Original -härkäpapuvalmistetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

200 g kikhernepastaa

Valmistusohje

1. Valmista tomaattikastike. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi. Hie­nonna valkosipulit. Kuullota sipu­lia öljyssä. Lisää tomaattisäilykkeet, valkosipuli, yrtit ja mausteet ja anna muhia hiljaisella kannen alla vähin­tään puoli tuntia.

2. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi. Kaada härkis kulhoon ja murskaa haarukan avulla hienom­maksi. Lisää sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja purista massasta tiivii­tä pullia käsin. Paista pullat pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja nostele ne to­maattikastikkeen joukkoon. Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Härkispyörykät tomaattikastikkeessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X