Reseptit
30-60 min
10

Hasselbackan juurekset

Tee vaihteeksi uunijuurekset Hasselbackan tyyliin. Punajuuri, lanttu ja nauris ovat edullisia. Voit lisätä joukkoon halutessasi perunoita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hasselbackan juurekset:

4 punajuurta
2 lanttua
2 palsternakkaa tai naurista
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria

Muruseos:

2 dl kuivahtanutta leipää murustettuna
2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Pese 4 punajuurta ja 2 lanttua hyvin, mutta älä kuori niitä. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä viiltoja vierekkäin. Varo leikkaamasta juureksia poikki. Hiero pintaan 1/2 dl oliiviöljyä ja ripottele pinnalle ensin 2 tl suolaa ja mustapippuria. Nosta juurekset uunivuokaan. Kypsennä 225-astei- sen uunin yläosassa ensin 15 minuuttia.

2. Sekoita keskenään 2 dl kuivahtanutta leipää murennettuna ja 2 dl raastettua parmesaanijuustoa. Ripottele seos juuresten päälle jatka paistamista 180 asteessa noin tunti tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Helpot uunijuurekset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hasselbackan juurekset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X