Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselbackan juurekset

Tee vaihteeksi uunijuurekset Hasselbackan tyyliin. Punajuuri, lanttu ja nauris ovat edullisia. Voit lisätä joukkoon halutessasi perunoita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Hasselbackan juurekset:

  • 4 punajuurta
  • 2 lanttua
  • 2 palsternakkaa tai naurista
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

Muruseos:

  • 2 dl kuivahtanutta leipää murustettuna
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Pese 4 punajuurta ja 2 lanttua hyvin, mutta älä kuori niitä. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä viiltoja vierekkäin. Varo leikkaamasta juureksia poikki. Hiero pintaan 1/2 dl oliiviöljyä ja ripottele pinnalle ensin 2 tl suolaa ja mustapippuria. Nosta juurekset uunivuokaan. Kypsennä 225-astei-sen uunin yläosassa ensin 15 minuuttia.

2. Sekoita keskenään 2 dl kuivahtanutta leipää murennettuna ja 2 dl raastettua parmesaanijuustoa. Ripottele seos juuresten päälle jatka paistamista 180 asteessa noin tunti tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/19.

Lue myös: Helpot uunijuurekset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselbackan juurekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.