Reseptit
yli 60 min

Helppo, gluteeniton siemennäkkäri

Siemennäkkäriin tulee himo!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl maissijauhoja
1 1/2 dl seesaminsiemeniä
1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
2 1/2 dl kuuma vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään maissijauhot, seesamin-, auringonkukan- ja pellavansiemenet sekä öljy ja 1⁄2 tl suolaa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Siirrä taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen paperi päälle. Painele tai kauli taikina ohueksi pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele loppu suola pinnalle.

3. Paista uunissa 40–45 minuuttia, kunnes näkkäri on kullanruskeaa ja rapeaa. Jäähdytä kunnolla ja taita paloja.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.

Lisää näkkäriä rouskuteltavaksi:

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri

gluteeniton näkkileipä

Gluteeniton näkkileipä

Näkkileipä

Ruoka.fi: Ruisnäkkileipä

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.