![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2009/07/herukkaleipa.jpg?s=c80cbcf769662b8131f7927a5127d6c4&fit=crop)
Herukkaleipä
Herukkaleipä on kirpakka herkku, joka maistuu myös kahvipöydässä. Lisää marjoja rohkeasti taikinaan ja saat kesän maun kielelle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Herukkaleipä
- 2 ½ dl vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl fenkolisiemeniä
- ¼ tl neilikkaa
- 3 dl grahamjauhoja
- noin 4 dl vehnähiivaleipäjauhoja
- 2 dl punaherukoita
- 3 rkl rypsiöljyä
voiteluun
- ½ dl vettä
- 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
Valmistusohje
Herukkaleipä leivotaan helposti näin:Herukkaleipä
1. Liota hiiva kädenlämpöistä hieman lämpimämpään veteen. Lisää suola, hunaja tai siirappi ja muut mausteet. Alusta jauhot taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa mukaan punaherukat ja öljy. Kohota taikinaa 45 minuuttia.
2. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois, muovaa leiväksi ja nosta voideltuun leipävuokaan. Kohota kymmenisen minuuttia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Voitele leipää paiston aikana muutaman kerran lämpimästä vedestä ja hunajasta tai siirapista sekoitetulla liemellä. Voitele myös kypsä leipä.
Ohje: Elisa Johansson
Vinkki: Upota herukat jälkiruokiin ja leivonnaisiin
Lue myös Anna.fi: Punaherukka piristää jälkiruoat, mutta sopii myös salaatteihin ja suolaisiin ruokiin – katso ohjeet arkeen ja juhlaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herukkaleipä