Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herukkaleipä

Herukkaleipä on kirpakka herkku, joka maistuu myös kahvipöydässä. Lisää marjoja rohkeasti taikinaan ja saat kesän maun kielelle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Herukkaleipä

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl fenkolisiemeniä
  • ¼ tl neilikkaa
  • 3 dl grahamjauhoja
  • noin 4 dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • 2 dl punaherukoita
  • 3 rkl rypsiöljyä

voiteluun

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia

Valmistusohje

Herukkaleipä leivotaan helposti näin:Herukkaleipä

1. Liota hiiva kädenlämpöistä hieman lämpimämpään veteen. Lisää suola, hunaja tai siirappi ja muut mausteet. Alusta jauhot taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa mukaan punaherukat ja öljy. Kohota taikinaa 45 minuuttia.

2. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois, muovaa leiväksi ja nosta voideltuun leipävuokaan. Kohota kymmenisen minuuttia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Voitele leipää paiston aikana muutaman kerran lämpimästä vedestä ja hunajasta tai siirapista sekoitetulla liemellä. Voitele myös kypsä leipä.

Herukkaleipä
Lisää kesän kypsyttämiä kirpakoita punaherukoita rohkeasti taikinoihin. © Pekka Holmström

Ohje: Elisa Johansson

Vinkki: Upota herukat jälkiruokiin ja leivonnaisiin

Lue myös Anna.fi: Punaherukka piristää jälkiruoat, mutta sopii myös salaatteihin ja suolaisiin ruokiin – katso ohjeet arkeen ja juhlaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herukkaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.