Reseptit
yli 60 min
12

Punaherukka-valkosuklaapalat

Lisää taikinaan valkosuklaata ja ylläty sen ylellisestä mausta. Punaherukat voi käyttää suoraan pakasteesta jäisinä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punaherukka-valkosuklaapalat

150 g valkosuklaata
75 g voita
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl punaherukoita (tai muita kirpeitä marjoja)

Valmistusohje

1. Pilko suklaa mikronkestävään kul­hoon. Laita kulhoon myös voi. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kun­nes kaikki suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.

2. Sekoita nuolijalla varovasti jouk­koon siivilöidyt vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjau­heen. Kääntele joukkoon vielä sulanut suklaaseos.

3. Kaada taikina leivinpaperilla peite­tylle uunipellille. Tasoita pinta. Ripot­tele pinnalle punaherukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Suojaa punaherukka-valkosuklaapalojen pinta tarvittaes­sa paiston loppupuolella, jotta se ei tummu liikaa. Piirakan palojen kuuluu jäädä keskeltä pehmeän taikinaiseksi.

Ohje: Suklaapossu-ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.

Marjat ja valkosuklaa ovat mahtava makupari:

vadelma-valkosuklaaskonssit

Vadelma-valkosuklaaskonssit

vadelma-valkosuklaablondies

Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Gluteenittomat_keksikupit

Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit

Anna.fiValkosuklaa-vadelmamuffinit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punaherukka-valkosuklaapalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X