Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaherukka-valkosuklaapalat

Lisää taikinaan valkosuklaata ja ylläty sen ylellisestä mausta. Punaherukat voi käyttää suoraan pakasteesta jäisinä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Punaherukka-valkosuklaapalat

  • 150 g valkosuklaata
  • 75 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl punaherukoita (tai muita kirpeitä marjoja)

Valmistusohje

Punaherukka-valkosuklaapalat tehdään näin:

1. Pilko suklaa mikronkestävään kul­hoon. Laita kulhoon myös voi. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kun­nes kaikki suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.

2. Sekoita nuolijalla varovasti jouk­koon siivilöidyt vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjau­heen. Kääntele joukkoon vielä sulanut suklaaseos.

3. Kaada taikina leivinpaperilla peite­tylle uunipellille. Tasoita pinta. Ripot­tele pinnalle punaherukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Suojaa punaherukka-valkosuklaapalojen pinta tarvittaes­sa paiston loppupuolella, jotta se ei tummu liikaa. Piirakan palojen kuuluu jäädä keskeltä pehmeän taikinaiseksi.

Ohje: Suklaapossu-ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.

Marjat ja valkosuklaa ovat mahtava makupari:

vadelma-valkosuklaaskonssit

Vadelma-valkosuklaaskonssit

vadelma-valkosuklaablondies

Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Gluteenittomat_keksikupit

Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit

Anna.fiValkosuklaa-vadelmamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaherukka-valkosuklaapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.