Lisää taikinaan valkosuklaata ja ylläty sen ylellisestä mausta. Punaherukat voi käyttää suoraan pakasteesta jäisinä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta
Kasvis
Ainekset
Punaherukka-valkosuklaapalat
150 g
valkosuklaata
75 g
voita
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
punaherukoita (tai muita kirpeitä marjoja)
Valmistusohje
Punaherukka-valkosuklaapalat tehdään näin:
1. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon. Laita kulhoon myös voi. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
2. Sekoita nuolijalla varovasti joukkoon siivilöidyt vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Kääntele joukkoon vielä sulanut suklaaseos.
3. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Tasoita pinta. Ripottele pinnalle punaherukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Suojaa punaherukka-valkosuklaapalojen pinta tarvittaessa paiston loppupuolella, jotta se ei tummu liikaa. Piirakan palojen kuuluu jäädä keskeltä pehmeän taikinaiseksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaherukka-valkosuklaapalat