Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riistapata

Riistapata on tuhti lihapata, joka on helppo tarjottava isollekin joukolle. Riistapadan voi valmistaa kauriin- tai peuranpaistista. Lisämakua riistapataan antavat porkkanat, selleri, palsternakka ja pekoni.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Riistapata:

  • noin 2 kg:n kauriin- tai peuranpaistia
  • 2 punasipulia
  • 140 g pekonia
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala selleriä ja palsternakkaa
  • rosmariinia tai timjamia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • öljyä ja voita
  • (muutama katajanmarja)
  • 2 rkl riistafondia
  • 2-4 dl vettä tai punaviiniä

Valmistusohje

Riistapata tehdään helposti näin:

1. Kuutioi noin kaksi kiloa kauriin tai peuranpaistilihaa ja suikaloi yksi 140 gramman paketti pekonia. Kuori ja lohko kaksi punasipulia ja kuori  neljästä kuuteen valkosipulinkynttä. Kuori ja lohko selleri, palsternakka ja porkkana.

2. Ruskista lihapalat ja sipulilohkot voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Siirrä lihapalat, sipulit ja juurekset pataan. Lisää lihojen joukkoon mausteet, kaksi ruokalusikallista fondia ja neste. Lisää enemmän nestettä, jos haluat kunnon liemen. Kasviksistakin irtoaa nestettä, samoin lihasta.

3. Hauduta riistapata 175-asteisessa uunissa tai liedellä. Anna padan hautua ainakin pari tuntia. Tarjoa riistapata esimerkiksi perunamuusin, puikulaperunakiusauksen tai kermaisen omenasiideri-perunavuoan ja puolukkasurvoksen kanssa.

Lue myös: Tee vaihteeksi Juures-lihapataa

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään Suppilovahvero-lihapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistapata

Kalle S

Suuntaa antava resepti, käytin päätäni aine määrissä ja lisäsin esim.perunaa ja nesteen määrää runsaasti. Puna viinin voi korvata oluella.

Kalle S

Kokeilkaa itse millainen ”pata” tulee kun on 2kg lihaa ja 2desiä nestettä… 😀

Sanna Mansikkamäki

Nestettä voi laittaa halutessaan enemmänkin, se on makuasia. Kasviksista ja lihasta irtoaa kuitenkin vähän nestettä pataan paistamisen aikana.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.