
Riistapata
Riistapata on tuhti lihapata, joka on helppo tarjottava isollekin joukolle. Riistapadan voi valmistaa kauriin- tai peuranpaistista. Lisämakua riistapataan antavat porkkanat, selleri, palsternakka ja pekoni.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Riistapata:
- noin 2 kg:n kauriin- tai peuranpaistia
- 2 punasipulia
- 140 g pekonia
- 2 porkkanaa
- 1 pala selleriä ja palsternakkaa
- rosmariinia tai timjamia
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 4-6 valkosipulinkynttä
- öljyä ja voita
- (muutama katajanmarja)
- 2 rkl riistafondia
- 2-4 dl vettä tai punaviiniä
Valmistusohje
Riistapata tehdään helposti näin:
1. Kuutioi noin kaksi kiloa kauriin tai peuranpaistilihaa ja suikaloi yksi 140 gramman paketti pekonia. Kuori ja lohko kaksi punasipulia ja kuori neljästä kuuteen valkosipulinkynttä. Kuori ja lohko selleri, palsternakka ja porkkana.
2. Ruskista lihapalat ja sipulilohkot voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Siirrä lihapalat, sipulit ja juurekset pataan. Lisää lihojen joukkoon mausteet, kaksi ruokalusikallista fondia ja neste. Lisää enemmän nestettä, jos haluat kunnon liemen. Kasviksistakin irtoaa nestettä, samoin lihasta.
3. Hauduta riistapata 175-asteisessa uunissa tai liedellä. Anna padan hautua ainakin pari tuntia. Tarjoa riistapata esimerkiksi perunamuusin, puikulaperunakiusauksen tai kermaisen omenasiideri-perunavuoan ja puolukkasurvoksen kanssa.
Lue myös: Tee vaihteeksi Juures-lihapataa
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään Suppilovahvero-lihapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riistapata
Suuntaa antava resepti, käytin päätäni aine määrissä ja lisäsin esim.perunaa ja nesteen määrää runsaasti. Puna viinin voi korvata oluella.
Kokeilkaa itse millainen ”pata” tulee kun on 2kg lihaa ja 2desiä nestettä… 😀
Nestettä voi laittaa halutessaan enemmänkin, se on makuasia. Kasviksista ja lihasta irtoaa kuitenkin vähän nestettä pataan paistamisen aikana.