Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Riistapata

Riistapata on tuhti lihapata, joka on helppo tarjottava isollekin joukolle. Riistapadan voi valmistaa kauriin- tai peuranpaistista. Lisämakua riistapataan antavat porkkanat, selleri, palsternakka ja pekoni.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 2 kg kauriin- tai peuranpaistia
2 punasipulia
140 g pekonia
2 porkkanaa
pala selleriä ja palsternakkaa
rosmariinia tai timjamia
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
4-6 valkosipulinkynttä
öljyä ja voita
(muutama katajanmarja)
2 rkl riistafondia
2-4 dl vettä tai punaviiniä
Mainos

Valmistusohje

1. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko juurekset.

2. Ruskista lihapalat ja sipulilohkot voin ja öljyn seoksessa. Siirrä lihapalat, sipulit ja juurekset pataan. Lisää mausteet, fondi ja neste. Lisää enemmän nestettä, jos haluat kunnon liemen. Kasviksistakin irtoaa nestettä, samoin lihasta.

3. Hauduta riistapataa 175-asteisessa uunissa tai liedellä pari tuntia.

Keskustelu

Suuntaa antava resepti, käytin päätäni aine määrissä ja lisäsin esim.perunaa ja nesteen määrää runsaasti. Puna viinin voi korvata oluella.

Kokeilkaa itse millainen ”pata” tulee kun on 2kg lihaa ja 2desiä nestettä… 😀

Nestettä voi laittaa halutessaan enemmänkin, se on makuasia. Kasviksista ja lihasta irtoaa kuitenkin vähän nestettä pataan paistamisen aikana.

Kommentoi juttua: Riistapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X