Riistapata
Riistapata on tuhti lihapata, joka on helppo tarjottava isollekin joukolle. Riistapadan voi valmistaa kauriin- tai peuranpaistista. Lisämakua riistapataan antavat porkkanat, selleri, palsternakka ja pekoni.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Riistapata:
noin 2 kg:n
kauriin- tai peuranpaistia
2
punasipulia
140 g
pekonia
2
porkkanaa
pala
selleriä ja palsternakkaa
rosmariinia tai timjamia
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
4-6
valkosipulinkynttä
öljyä ja voita
(muutama katajanmarja)
2 rkl
riistafondia
2-4 dl
vettä tai punaviiniä
Keskustelu
Suuntaa antava resepti, käytin päätäni aine määrissä ja lisäsin esim.perunaa ja nesteen määrää runsaasti. Puna viinin voi korvata oluella.
Kokeilkaa itse millainen ”pata” tulee kun on 2kg lihaa ja 2desiä nestettä… 😀
Nestettä voi laittaa halutessaan enemmänkin, se on makuasia. Kasviksista ja lihasta irtoaa kuitenkin vähän nestettä pataan paistamisen aikana.
Kommentoi juttua: Riistapata