
Imelletty peruna-bataattivuoka
Imelletty peruna-bataattivuoka on joulupöydän herkku, joka sopii kinkun tai kalkkunan kylkeen ja kasvisyöjän herkuksi. Bataatti tuo vuokaan vielä lisää makeutta. Tällä reseptillä syntyy kaksi peruna-bataattivuokaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
Imelletty peruna-bataattivuoka:
- 1 kg perunoita
- 500 g bataattia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- muskottipähkinää
pinnalle:
- voinokareita
Valmistusohje
- Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen suolaamattomassa vedessä.
- Kuori ja lohko bataatti. Keitä lohkot vähässä vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.
- Kuori perunat. Survo perunat ja bataattilohkot. Sekoita vehnäjauhot survokseen ja anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä yön yli.
- Lisää perunasurvokseen mausteet ja maito. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 vuokaa) ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Imelletty peruna-bataattivuoka
Siirappi kannattaa lisätä vasta viimeiseksi jos on tarve, laatikon pitäisi imeltyä muutenkin.