Reseptit
30-60 min
6

Intialainen tomaattijuustokastike

Intialainen tomaatti-juustokastike on pähkinöillä ja juustolla rikastettu kasviskastike, jossa mausteiden kirjo on täydellisessä tasapainossa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Intialainen tomaatti-juustokastike:

2 dl cashewpähkinöitä
2 dl ruokakermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 sipulia
4–6 valkosipulinkynttä
noin 1 rkl raastettua inkivääriä
1 vihreä chili
chilijauhetta
2 tl kurkumaa
2 tl Garam masala –mausteseosta
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
800 g tomaattimurskaa
2 tl ruokosokeria
400 g kiinteää kotijuustoa tai fetaa tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Sekoita kerma ja pähkinät jogurttiin. Anna pähkinöiden pehmetä liemessä noin 15 minuuttia. Silppua sipulit sekä valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, silputtu chili ja kuivat mausteet. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Hauduta vielä 20 minuuttia. Soseuta ja kaada takaisin kasariin.

2. Soseuta jogurtti-pähkinäseos ja lisää se tomaattikastikkeeseen. Hauduta muutama minuutti ja lisää kuutioitu juusto. Kuumenna ja silppua joukkoon korianteri.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Intialainen tomaattijuustokastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X