Isoäidin raparperipiirakka
Kesä on raikkaiden marjaherkkujen aikaa. Käytä puutarhan antimia tuhlaillennyt, kun ne ovat parhaimmillaan. Mehevä Isoäidin raparperipiirakka saa pehmeyttä vaniljalla maustetusta munamaidosta.
- Kasvis
Ainekset
Raparperipiirakan taikina:
- 150 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 1 munan
- ½ dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 5 dl raparperipaloja
- ½ dl tummaa sokeria tai fariinisokeria
pinnalle:
- 3 munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- ½ dl kermaa
Valmistusohje
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle raparperipalat ja sokeri. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa kymmenisen minuuttia.
- Sekoita munat, sokeri, vaniljasokeri ja kerma. Kaada seos vuokaan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin värin.
Katso myös toinen Kotilieden hittiohje: Maisemakahvilan raparperipiirakka
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Raparperi-kookoskakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäidin raparperipiirakka
En ikävä kyllä saanut onnistumaan piirakkaa ohjeen mukaan. Tein piirakan halkaisijaltaan noin 30 cm vuokaan. Ohjeessa paistoajaksi mainitaan 20 minuuttia, mutta se ei riittänyt alkuunkaan. Paistoin piirakkaa mainitun ajan lisäksi paljon pitempään vähän alemmassa lämmössä, mutta silti se ei kypsynyt tasaisesti. Pohja oli keskeltä raakaa ja pinta alkoi tummua ikävästi. Jatkossa teen raparperipiirakan toisella reseptillä.
Aivan ihana piirakka tuli!
Sisko vinkkasi, että on hyvä resepti ja olihan se.
Paistoin viimeisen osuuden 15min tai reilu, niin että pinta oli kauniin ruskea, silloin ei jäänyt raa’aksi.