Reseptit
alle 30 min
4

Itämaiset kukkakaalivartaat ja salvitxada-kastike

Melkein mitä tahansa voi pujottaa vartaaseen. Nämä grillatut itämaiset kukkakaalivartaat dipataan katalonialaiseen, manteleista valmistettuun salvitxada-kastikkeeseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaalivartaat

1 keskikokoinen kukkakaali
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl chilikastiketta

Salvitxada-kastike:

2 kypsää luumutomaattia
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl kuorittuja manteleita
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Halkaise tomaatit, poista kannat ja nosta teholeikkuriin. Poista chilistä kanta ja lisää kuorittujen valkosipulinkynsien, manteleiden ja punaviinietikan kans- sa leikkuriin. Aja aineksia tasaiseksi muutama minuutti. Lisää mausteet ja oliiviöljy lopuksi ohuena nauhana koneen samalla käydessä.

2. Paloittele kukkakaali suupaloiksi ja pujota metallisiin grillivarrastikkuihin. Grillaa kukkakaaleja miedolla lämmöllä avotulen päällä käännellen, kunnes ne hieman pehmenevät. Sekoita seesamiöljystä, fariinisokerista ja chilikastikkeesta marinadi, jota voit sivellä loppuvaiheessa kukkakaalivartaiden pinnalle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lisää kasviksia grillattavaksi:

kasvis-halloumivartaat

Kasvis-halloumivartaat

kasvisvartaat

Kesäiset kasvisvartaat

grillatut feta-kasvisnyytit

Grillatut feta–kasvisnyytit

Anna.fi: Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itämaiset kukkakaalivartaat ja salvitxada-kastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X