
Japanilaiset tsukune -broilerivartaat
Japanilaisten tsukune-vartaiden juju piilee siinä, että mureketaikinaan paistetaan osa jauhelihasta. Se tuo vartaisiin erilaista rakennetta ja purutuntumaa. Glaseerauskastike tekee pinnasta herkullisen makeantahmean.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Japanilaiset tsukune -broilerivartaat:
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 kevätsipulinvarsi
- 1 dl hienonnettua sitruunamelissa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl vaaleaa misotahnaa
Glaseerauskastike
- 2 rkl japanilaista soijakastiketta
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl mirin-riisiviiniä
- 1 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje
Japanilaiset tsukune -broilerivartaat valmistuvat joko uunissa tai grillissä näin:
1. Paahda teflonpannulla kolmasosa jauhelihasta muruiksi. Jäähdytä. Hienonna kevätsipulit ja sitruunamelissa ja nosta kulhoon lopun raa’an jauhelihan kanssa. Lisää joukkoon jäähtynyt paistettu jauhelihamuru, seesamiöljy ja misotahna. Sekoita murekemassa huolella.
2. Muotoile massasta kostutetuin käsin uunipellille ohuita kepakoita. Paahda uunissa 225 asteessa 10 minuuttia tai grillaa tsukune-vartaat tikuissa kypsiksi. Grillaamisen aikana sivele broilerivartaita glaseerauskastikkeella. Uuniin laitettaessa sekoita glaseerauskastike ja sivele seos kepakoiden pintaan. Anna patukoiden saada uunissa väriä pintaan vielä muutama minuutti.
Lisää reseptejä:
Broileripihvit Moderni pyttis Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Japanilaiset tsukune -broilerivartaat