
Juurespatee
Kotimaisista juureksista valmistuu värikäs juurespatee syksyn juhliin. Sen voi tarjoilla kylmänä alkupalana saaristolaisleivän kanssa tai lämpimänä pääruokana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Juurespatee, porkkanatäyte:
- 500 g porkkanoita
- 200 g palsternakkaa
- vettä
- suolaa
- ½ dl korppujauhoja
- ¼ dl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
- ½ prk (100 g) ranskankermaa
- ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
- ½-1 tl suolaa
Juurespatee, punajuuritäyte:
- 750 g punajuuria
- vettä
- ½ dl korppujauhoja
- ¼ dl perunajuhoja
- 3 kpl kananmunaa
- ½ prk/100 g ranskankermaa
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- rouhittua mustapippuria
- ½-1 tl suolaa
Valmistusohje
Juurespatee valmistetaan näin:
Tällä reseptillä teet noin 10-12 annosta pateeta. Juurepatee valmistuu 2,5 tunnissa.
- Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Keitä suolallamaustetussa vedessä kypsäksi.
- Soseuta porkkanat käsin tai koneella. Lisää soseeseen korppu- ja perunajauhot, kananmunat, ranskankerma sekä mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä maistamalla. Soseuta punajuuret mausteiden, ranskankerman, munien ja korppu- sekä perunajauhojen kanssa.
- Voitele hyvin suorakaiteen muotoinen patee- tai leipävuoka. Kaada vuoan pohjalle punajuuritäytettä. Tasoita pinta ja lusikoi päälle porkkanantäyte. Tasoita pinta.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa vesihauteessa 1-1 ½ tuntia. Vesihaude saadaan, kun vuokanostetaan kypsymään astiaan, jossa on vettä. Vettä tulisi olla noin kolmasosa vuoan korkeudesta.
- Ota juurespatee uunista, anna jäähtyä hieman, kumoa ja tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä.
Katso myös: Punajuuripatee
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juurespähkinäterriini ja yrttikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juurespatee