Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Juurespatee

Ainekset

Lisää kauppalistalle

porkkanatäyte:

500 g porkkanoita
200 g palsternakkaa
vettä
suolaa
½ dl korppujauhoja
1/4 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
½ prk (100 g) ranskankermaa
½ ruukkua tuoretta rakuunaa
½-1 tl suolaa

punajuuritäyte:

750 g punajuuria
vettä
½ dl korppujauhoja
1/4 dl perunajuhoja
3 kananmunaa
½ prk (100 g) ranskankermaa
½ ruukkua tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
½-1 tl suolaa

Valmistusohje

  • 10-12 annosta
  • valmistusaika 2 tuntia 30 minuuttia
  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Keitä suolallamaustetussa vedessä kypsäksi.
  2. Soseuta porkkanat käsin tai koneella. Lisää soseeseen korppu- ja perunajauhot, kananmunat, ranskankerma sekä mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä maistamalla. Soseuta punajuuret mausteiden, ranskankerman, munien ja korppu- sekä perunajauhojen kanssa.
  3. Voitele hyvin suorakaiteen muotoinen patee- tai leipävuoka. Kaada vuoan pohjalle punajuuritäytettä. Tasoita pinta ja lusikoi päälle porkkanantäyte. Tasoita pinta.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa vesihauteessa 1-1 ½ tuntia. Vesihaude saadaan, kun vuokanostetaan kypsymään astiaan, jossa on vettä. Vettä tulisi olla noin kolmasosa vuoan korkeudesta.
  5. Ota juurespatee uunista, anna jäähtyä hieman, kumoa ja tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juurespatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X