Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

4 munan kakkupohja

4 munan kakkupohja, joka on täydellisen ilmava ja kuohkea. Neljän munan kakusta riittää noin 12 hengen kakuksi. Tässä ohjeessa ei ole käytetty leivinjauhetta. Munat ja sokeri vaahdotetaan sokerikakkupohjatyyliin. Lopputulos on herkullisen pehmeä. 4 munan kakkupohja onnistuu, kun otat ainekset huoneenlämpöön ajoissa. Kakkupohjan kuohkeuden salaisuus piilee huoneenlämpöisissä kananmunissa, jotka vaahtoutuvat vatkatessa kuohkeammiksi kuin kylmät kananmunat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

4 munan kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja

Valmistusohje

4 munan kakkupohja leivotan helposti näin:

  1. Ota kaikki kakkupohjan ainekset huoneenlämpöön ajoissa.
  2. Vaahdota kaksi desiä sokeria ja neljä huoneenlämpöistä kananmunaa ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken.
  3. Yhdistä puolitoista desiä vehnäjauhoja ja puoli desiä perunajauhoja keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti puukauhalla.
  4. Kaada taikina hyvin korppujauhtettuun tai silikoniseen kakkuvuokaan, joka on kooltaan noin 24 senttiä. Paista 4 munan kakkupohja uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes kokeiltuasi taikinaa tikulla, siihen ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä vähän ja irrota kakku vuoasta.

Lue myös: Vältä 3 yleisintä virhettä  ja valmista täydellinen täytekakku: ”Me emme ole koskaan epäonnistuneet tällä ohjeella!”

Lue myös Anna.fi: Parhaat kakut juhlapöytään – 7 juhlavinta täytekakkua ja juustokakkua

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: 4 munan kakkupohja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.