Reseptit
12
Kiitos

Kakkupohja

Kakkupohja, joka on täydellisen ilmava ja kuohkea. Neljän munan kakusta riittää noin 12 hengen kakuksi. Tässä ohjeessa ei ole käytetty leivinjauhetta. Munat ja sokeri vaahdotetaan sokerikakkupohjatyyliin. Lopputulos on herkullisen pehmeä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kakkupohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

Valmistusohje

VALMISTUSOHJE

  1. Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön ajoissa. Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoavat paremmin kuin kylmät.
  2. Vaahdota kaksi desiä sokeria ja neljä huoneenlämpöistä kananmunaa ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken.
  3. Yhdistä puolitoista desiä vehnäjauhoja ja puoli desiä perunajauhoja keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti puukauhalla.
  4. Kaada taikina hyvin korppujauhtettuun tai silikoniseen kakkuvuokaan, joka on kooltaan noin 24 senttiä. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes kokeiltuasi taikinaa tikulla, siihen ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä vähän ja irrota kakku vuoasta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kakkupohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X