4 munan kakkupohja
4 munan kakkupohja, joka on täydellisen ilmava ja kuohkea. Neljän munan kakusta riittää noin 12 hengen kakuksi. Tässä ohjeessa ei ole käytetty leivinjauhetta. Munat ja sokeri vaahdotetaan sokerikakkupohjatyyliin. Lopputulos on herkullisen pehmeä. 4 munan kakkupohja onnistuu, kun otat ainekset huoneenlämpöön ajoissa. Kakkupohjan kuohkeuden salaisuus piilee huoneenlämpöisissä kananmunissa, jotka vaahtoutuvat vatkatessa kuohkeammiksi kuin kylmät kananmunat.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
4 munan kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
Valmistusohje
4 munan kakkupohja leivotan helposti näin:
- Ota kaikki kakkupohjan ainekset huoneenlämpöön ajoissa.
- Vaahdota kaksi desiä sokeria ja neljä huoneenlämpöistä kananmunaa ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken.
- Yhdistä puolitoista desiä vehnäjauhoja ja puoli desiä perunajauhoja keskenään. Lisää ne vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti puukauhalla.
- Kaada taikina hyvin korppujauhtettuun tai silikoniseen kakkuvuokaan, joka on kooltaan noin 24 senttiä. Paista 4 munan kakkupohja uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes kokeiltuasi taikinaa tikulla, siihen ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä vähän ja irrota kakku vuoasta.
Lue myös Anna.fi: Parhaat kakut juhlapöytään – 7 juhlavinta täytekakkua ja juustokakkua
Kommentoi
Kommentoi juttua: 4 munan kakkupohja