Reseptit
yli 60 min
10

Paras gluteeniton kakkupohja

Paras gluteeniton kakkupohja ei murusta ja maistuu uskomattoman herkulliselle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl kookosjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Leivo kakkupohja tai kakkupohjat edellisenä päivänä ja nosta jääkaappiin viilenemään. Kylmää kakkupohjaa on helpompi koristella. Yhdestä annoksesta tulee 10 hengen kakku.
  2. Ota voi ja kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Voin voi ottaa jo edellisenä päivänä pöydälle pehmenemään. Tärkeää on, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten taikinan joukkoon.
  4. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja siivilöi ne tiheän siivilän läpi taikinan joukkoon. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia, että jauhot sekoittuvat hyvin taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja jatka vatkaamista vielä noin 30 sekuntia.
  5. Jos teet kakun rengasvuokaan, pingota vuoan pohjalle leivinpaperia. Voitele rengasvuoan reunat hyvin. Jos teet laakean kakkupohjan, jonka tarvitset esimerkiksi numerokakkuun, leikkaa leivinpaperista sopiva pala vuoan pohjalle ja voitele reunat hyvin.
  6. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 140 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia. Korkea kakkupohja vaatii pidemmän paistoajan ja laakea lyhyemmän. Kokeile kypsyyttä tikulla. Gluteeniton kakkutaikina paistetaan miedommalla lämmöllä kuin tavallinen vehnäjauhoista tehty kakkupohja, joten sen kypsyminen vie kauemmin aikaa.
  7. Jäähdytä ja irrota kakku vuoasta. Nosta pohja jääkaappiin yöksi. Voit myös pakastaa pohjat. Kakun koristelu onnistuu paremmin täysin kylmään kakkupohjaan, koska silloin kakkupohjasta ei lähde niin paljon murua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paras gluteeniton kakkupohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X