Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kalatacot

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tortillaletut

4 dl durumvehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 dl avokadoöljyä
noin 1 dl kuumaa vettä

Jogurtti-tillikastike

1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl majoneesia
1 limetin mehu
1.5 tl suolaa
0.5 tl jauhettua juustokuminaa
¼ tl cayennepippuria
2 rkl hienonnettua tilliä
Mainos

Täyte

corn flakes -turskapaloja tai valmiiksi paneroitua pakastekalaa
varhaiskaalia suikaleina
pilkottua tomaattia

Valmistusohje

Kalatacot

Kalatacot ovat sormin syötävää seurusteluruokaa parhaimmillaan. Letut paistetaan itse ja täytteeksi valitaan lihan sijasta kalaa. Kalatacojen täytteeksi voi käyttää valmiiksi paneroitua pakastekalaa tai omatekoisi corn flakes turskapaloja.

1. Valmista tortillaletut. Sekoita kulhossa ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja kuumaa vettä. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna levätä 15 minuuttia.

2. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyörittele jokainen pala pyöreiksi pulliksi. Anna seistä kelmun alla tunti.

3. Kauli taikinapullat ohuiksi, pyöreiksi letuiksi. Paista letut kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes niihin tulee ruskeita pilkkuja. Nosta lautaselle ja suihkauta päälle vettä. Nosta toinen lautanen kanneksi, jotta letut pysyvät pehmeinä.

4. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja anna maustua hetki.

5. Sivele tortillapohjille jogurttikastiketta. Nosta päälle kalapaloja, suikaloitua kaalia ja tomaattia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalatacot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X