Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanaviillokki

Kanaviillokki valmistuu nopeasti etukäteen kypsennetystä, kokonaisen broilerin lihasta. Tarjoa klassikkoruoka kanaviillokki riisin ja vihannesten kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kanaviillokki

  • 1 kokonaisen, kypsän broilerin lihat
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl currya
  • 4 dl broilerin keitinlientä
  • ½ dl kermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Kanaviillokki tehdään helposti näin:

1. Poista broilerista nahkat ja riivi liha irti luista paloiksi. Poista jänteet ja luut.

2. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, curry ja 1 dl kanalientä. Lisää kattilaan loppu kanaliemestä. Kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää kastikesuurusta ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kanakastikkeen kiehua 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää riivityt broilerin palat ja kiehauta kanaviilokki nopeasti.

4. Tarjoa kanaviillokki täysjyväriisin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Lue myös: Joko olet testannut? Marry me -kana on vanha hittiohje, joka singahti somen suosituimmaksi reseptiksi

Lue myös Anna.fi: Näin broilerista saa uunissa mehevää ja maukasta – parhaat ohjeet arkeen ja viikonlopun aterialle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanaviillokki

Karu

Broileriviilokki ! Kanaviillokin tyyppinen ruoka mutta ei kanaviillokki. Kanaviillokin liha on nimenomaan kanaa, koska viillokin liha keitetään kypsäksi ja broileri ei kestä keittämistä.Keitinliemestä tehdään sitten herkullinen curry-kastike joka kruunaa viillokin .

Kotikokkaaja

Juurikin näin! Olen satunnaisesti keittänyt myös kokonaista broileria (huomattavasti lyhyempi keittoaika, max 1 h), mutta aito kanaviillokki syntyy vain pitkään keitetystä kokonaisesta kanasta. Ja miksi ihmeessä lihat pitäisi irroittaa luista ennen keittämistä (ja heittää pois???)? Luut antavat valtavasti makua liemeen ja ovat huomattavasti helpompia poistaa kypsästä linnusta. Rohkeasti vain kokeilemaan aitoa kanaa, jonka maku on huomattavasti syvempi kuin pikakasvatetun broilerin!

Tuula

Kotikokkaajalle: tuossa ohjeessa viillokki tehdään kypsästä broilerista. Lihat erotellaan kypsänä! Paras tulee tietenkin, jos itse keittää alusta alkaen. Oikaista voi käyttämällä vaikkapa valmiiksi grillattua broileria, josta minä teen parikin ruokaa kahdelle.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.