Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Karpalo-saksanpähkinäpataleipä

Rapeakuorinen pataleipä valmistuu pienellä vaivalla. Leivo samalla kaksi leipää ja anna toinen lahjaksi. Tuore pataleipä ilahduttaa varmasti lahjan saajaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karpalo-saksanpähkinä pataleipä

4 dl spelttijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl kuivahiivaa
2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
3 1/2 dl vettä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet, rouhitut pähkinät ja hienonnetut karpalot keskenään. Lisää +42-asteinen vesi ja sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

2. Peitä taikina kelmulla ja jätä huoneenlämpöön 12–24 tunniksi.

3. Kun taikina on levännyt, kumoa se jauhotetulle alustalle ja muotoile pyöreän leivän muotoon. Älä vaivaa lainkaan. Kohota vielä liinan alla 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 225 lämpöasteeseen. Nosta kannellinen pata (2–3 l) kylmään uuniin lämpenemään.

5. Ota pata pois uunista ja sivele kuuma pata öljyllä. Nosta taikina pataan ja sulje kansi. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Ota kansi pois, ja paista leipää vielä 15 minuuttia, kunnes se on kypsä. Kumoa valmis leipä padasta. Anna jäähtyä noin tunti.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Pataleipä valmistuu vaivatta:

Yrttinen pataleipä

Yrttinen pataleipä

rouheinen pataleipä

Rouheinen pataleipä

Punajuuripataleipä

Punajuuripataleipä

Ruoka.fi: Karpalo-pataleipä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpalo-saksanpähkinäpataleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X