
Kermaiset wasabisilakat
Wasabi tai piparjuuri antavat silakoiden lempeälle kermaviilikastikkeelle pippurista potkua. Suolaiset ja etikkaisen makeat silakat kuuluvat pohjoismaisee pitopöytään. Tee reilu annos ja anna purkillinen wasabisilakoita lahjaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 300 g etikkaliemessä raakakypsytettyjä silakkafileitä
Maustekastike
- 2 dl kermaviiliä
- noin 1 dl smetanaa
- 2 rkl Wasabi-, tai piparjuuritahnaa
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- ripaus valkopippuria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Katso raakakypsytettyjen silakoiden ohje. Poista silakkafileen puolikkaista nahka teräväkärkisellä veitsellä fileen leveästä päästä vetämällä.
2. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kalat kastikkeeseen. Kaada seos kannelliseen lasitölkkin ja tarjoa samana päivänä. Wasabisilakat säilyvät jääkaapissa pari päivää.
Katso myös: Herkutellaan silakalla – poimi herkullilset ohjeet
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermaiset wasabisilakat